5.1 C
Bucharest
Sunday, 26 November 2023
HomePoliticăKlaus Iohannis i-a decorat pe omologii din Kenya, Tanzania, Republica Cabo Verde...

Klaus Iohannis i-a decorat pe omologii din Kenya, Tanzania, Republica Cabo Verde și Senegal înaintea unor vizite oficiale

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat pe omologii din Republica Kenya, Republica Unită Tanzania, Republica Cabo Verde (Republica Capului Verde) şi Republica Senegal cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Colan, potrivit agerpres.ro.

Potrivit decretelor publicate luni în Monitorul Oficial, şeful statului i-a decorat pe preşedintele Kenyei, William Kipchirchir Samoei arap Ruto, preşedintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, preşedintele Cabo Verde, Jose Maria Neves, şi pe preşedintele Senegalului, Macky Sall, cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Colan în semn de “înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională avută la dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare” dintre România şi cele patru state africane.

Cele patru decrete au fost semnate vineri de preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, începând de marţi până pe 23 noiembrie, un turneu în mai multe state africane: vizite de stat în Kenya, Tanzania şi Republica Cabo Verde, precum şi o vizită oficială în Senegal.

Potrivit programului, marţi, cu prilejul vizitei de stat în Republica Kenya, şeful statului va fi primit de preşedintele William Ruto cu care va avea convorbiri oficiale şi tete-a-tete, urmate de declaraţii de presă comune. De asemenea, vor fi semnate documente oficiale privind mediul şi cooperarea politică.

Ulterior, Iohannis va participa la sediul ONU de la Nairobi la o întâlnire cu directorul executiv al UNEP – United Nations Environment Program.

Miercuri, el va inaugura o donaţie din Programul de asistenţă pentru dezvoltare al României pentru o unitate de învăţământ – Uthiru Girls High School.

În Republica Unită Tanzania, şeful statului va avea consultări politice cu preşedintele Samia Suluhu Hassan.

În cadrul vizitei de stat în Republica Cabo Verde, Iohannis va avea consultări cu preşedintele Jose Maria Neves.

Programul oficial va include, de asemenea, întrevederi cu preşedintele Adunării Naţionale, Austelino Tavares Correia, cu prim-ministrul Jose Ulisses Correia e Silva şi cu primarul oraşului Praia, Francisco Avelino Carvalho.

Totodată, Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu foştii studenţi din Cabo Verde care au învăţat în România.

În contextul vizitei oficiale în Republica Senegal, preşedintele Klaus Iohannis va avea consultări politice cu omologul Macky Sall.

Programul oficial al vizitei mai include, printre altele, participarea celor doi şefi de stat la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal, care va găzdui cele 34 de agenţii ale ONU prezente în această ţară. Preşedintele Iohannis va avea o întâlnire şi cu foşti studenţi senegalezi în România.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cursuri suspendate din cauza viscolului! Elevii din cinci județe nu merg mâine la școală

Ministerul Educației a anunțat că activitatea didactică va fi suspendată luni în judeţele Brăila, Constanţa, Călăraşi, Galaţi şi Tulcea din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Ministerul...

Cursuri suspendate din cauza viscolului! Elevii din cinci județe nu merg mâine la școală

Ministerul Educației a anunțat că activitatea didactică va fi suspendată luni în judeţele Brăila, Constanţa, Călăraşi, Galaţi şi Tulcea din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Ministerul...

Parlamentari din 16 țări se întâlnesc în Republica Moldova

Parlamentari din 16 țări europene se întâlnesc, în zilele de 27 și 28 noiembrie 2023, la Chișinău. Evenimentul organizat în capitala Republicii Moldova este reuniunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă