26.5 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis, declarații cu privire la data alegerilor prezidențiale

Klaus Iohannis, declarații cu privire la data alegerilor prezidențiale

Președintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri că alegerile prezidențiale pot avea loc în septembrie, octombrie sau noiembrie, respectând legislația în vigoare.

El a subliniat importanța faptului că președintele României ar trebui să fie ales de către cetățeni și nu de către partide politice, menționând că o eventuală schimbare a datelor alegerilor ar necesita modificarea legislației în acest sens.

În ce priveşte alegerile prezidenţiale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, ele pot avea loc în septembrie sau în octombrie sau noiembrie, atât. Dacă se vrea altceva trebuie schimbat în legislaţia şi cred că este prea târziu. Nu contează, după părerea mea, dacă au loc în septembrie, în octombrie sau în noiembrie, ceea ce contează este opinia românilor. Este important pentru mine să subliniez că preşedintele României trebuie să fie ales de români şi nu de partide. De aceea avem vot direct şi de aceea cred că este important ca românii să se informeze şi să se intereseze, indiferent dacă în timpul campaniei se află la munte, la mare la birou sau în orice altă parte,

a afirmat Klaus Iohannis.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă