1.3 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomePoliticăKlaus Iohannis consideră măsurile fiscale un pas în direcția bună

Klaus Iohannis consideră măsurile fiscale un pas în direcția bună

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, la New York, că măsurile fiscale pregătite de Guvern nu vor rezolva toate problemele sistemice pe care România le are de 30 de ani, dar este un pas în direcţia bună, conform stiripesurse.ro.

Iohannis a fost întrebat, miercuri, la New York, despre măsurile fiscale pregătite de Guvern.

„Este un pas în direcţia bună. Trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt. Că nu se vor rezolva toate problemele sistemice acumulate în 30 de ani este iarăşi un lucru care e uşor de înţeles, dar paşi trebuie făcuţi”, a afirmat preşedintele.

Acesta a adăugat că „nu putem să continuăm să ne facem că banii publici nu sunt de multe ori cheltuiţi fără o eficienţă foarte mare”.

„Este o artă pe care trebuie să o descopere Guvernul”
„Nu putem să închidem ochii la evaziunea fiscală şi nu putem să lăsăm anumite resurse care ar trebui să fie disponibile pentru bugetul local să nu fie folosite”, a mai declarat şeful statului.

Acesta consideră că pentru a atinge aceste obiective, „este o artă pe care trebuie să o descopere Guvernul şi să vină cu acele măsuri care rezolvă problema şi pe termen scurt, dar care rezolvă şi problemele sistemice”.

„Noi ştim că avem probleme sistemice. După părerea mea, este un prim pas care se face şi după ce acest proiect va fi dezbătut, va ajunge în Parlament unde iarăşi sunt posibile îmbunătăţiri, adaptări ş.a.m.d. Chiar şi în procedură de angajare a răspunderii sunt posibile amendamente, dacă sunt găsite necesare. Deci, haideţi să pornim de la premisa că unele probleme îşi găsesc acum o soluţie şi să mergem mai departe”, a adăugat şeful statului.

Iohannis a promulgat legi privind piața concurențială și măsuri financiar-fiscale

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege privind concurența de piață și una ce aduce noi măsuri financiar-fiscale.

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, remis cotidianului național “România liberă”, șeful statului a semnat astăzi următoarele decrete:

Decret privind promulgarea Legii pentru respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 39/2017 privind acțiunile în despăgubire în cazurile de încălcare a dispozițiilor legislației în materie de concurență, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenței nr. 21/1996 (PL-x 326/10.10.2017);
Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 48/2020 privind unele măsuri financiar-fiscale (PL-x 281/20.05.2020).

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Doar un alt ministru slugarnic mafiei

Încă de când se coceau legile “României Educate”, menite să dea lovitura fatală școlii românești, am argumentat de ce noua legislație din sistemul de...

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...

O companie a PMB vrea despăgubiri de doar 5.000 de euro de la firma care a întârziat finalizarea pasajului Doamna Ghica

Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A., companie care realizează servicii de proiectare şi lucrări de construcție aferente obiectivelor de investiții ale municipalităţii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă