26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiKlaus Iohannis a fost iertat de amendă pentru că nu purta mască

Klaus Iohannis a fost iertat de amendă pentru că nu purta mască

Klaus Iohannis a fost iertat de amendă pentru că nu purta mască în public, la un eveniment la care a participat în Sibiu. Președintele țării a fost prin centrul Sibiului fără mască, într-o perioadă în care incidența Covid era de peste 6 la mia de locuitori.

Klaus Iohannis a fost reclamat la Poliția Sibiu de către un cetățean care era nemulțumit că președintele Klaus Iohannis nu respectă regulile pe care autoritățile le-au impus pentru toată lumea, de a purta mască în public.

IPJ Sibiu i-a transmis sibianului care a semnalat că în 10 octombrie președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, s-au deplasat prin centrul Sibiului fără mască de protecție, că nu-i poate amenda pe cei doi pentru că nu există o bază legală pentru a face asta, relatează publicația Turnul Sfatului din Sibiu.

Polițiștii admit că purtarea măștii era obligatorie, însă susțin că președintele desfășura ”activități”, fără să specifice de ce gen.

„În urma verificărilor efectuate privind petiția dumneavoastră, vă comunicăm faptul că nu au rezultat aspecte de încălcare a cadrului legal. Vă informăm că, pe raza Municipiului Sibiu, la data de 10.10.2021, erau aplicabile prevederile art.2 lit. B.) din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu nr. 71 din 09.10.2021 privind prelungirea stării de alertă, precum și pentru aprobarea unor măsuri suplimentare de prevenire și combatere a contaminării cu virusul SARS CoV-2”, se arată în răspuns.

Președintele Klaus Iohannis a fost iertat de amendă și pentru că nu a purtat mască la Congresul PNL, organizat la Romexpo, în 25 septembrie.

Atunci, Poliția Sectorului 1 a explicat că legea a fost încălcată, dar nu a fost niciun polițist la evenimentul de la Romexpo care să vadă cu proprii ochi că președintele nu poartă masca de protecție.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite
00:01:01

Shanghai Disneyland se redeschide după eliminarea restricțiilor COVID

Parcul de distracții pentru copii Shanghai Disneyland se redeschide după eliminarea restricțiilor COVID. Mii de vizitatori s-au dus în Shanghai Disneyland joi (30 iunie) pentru...

Lipsesc măsurile de dezvoltare a economiei. Cu noul Cod Fiscal banii sunt plimbați dintr-o parte în alta

Noul cod fiscal anunțat de Coaliția de guvernare arată clar dorința guvernanților de a aduce mai mulți bai la buget, însă din păcate, nu...

Simona Halep s-a calificat în turul trei la Wimbledon 

Simona Halep a învins-o, joi, pe belgianca Kirsten Flipkens, locul 190 mondial, şi a acces în turl trei la Wimbledon. Halep s-a impus, scor 7-5,...
Ultima oră
Pe aceeași temă