4.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalJustiția din Republica Moldova a declarat ilegal partidul Șor

Justiția din Republica Moldova a declarat ilegal partidul Șor

Curtea Constituțională din Republica Moldova a declarat ilegal partidul Șor, condus de controversatul om de afaceri Ilan Șor.

Președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, a declarat, la data de 19 iunie 2023, că din momentul emiterii acestei decizii a Justiției, partidul Șor se consideră a fi dizolvat.

Acei reprezentanți ai partidului Șor care dețin funcții de deputați în Parlamentul de la Chișinău își pot continua activitatea în Parlament dar numai în calitate de deputați independenți, fără dreptul de a intra în alte grupuri parlamentare.

Decizia Justiției de scoatere în afara legii a partidului Șor s-a luat în urma unei sesizări depuse de Guvernul Republicii Moldova. Sesizarea Guvernului și decizia Curții Constituționale vin după ce, la alegerile din regiunea autonomă Găgăuzia, postul de guvernator (bașcan) al Găgăuziei a fost câștigat de candidata partidului Șor.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PSD și PNL fac casă bună la guvernare… pentru Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fac casă bună la guvernare, pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful...

Ministerul de Interne vrea să angajeze 5000 de oameni prin încadrare directă, adică direct din viața civilă

Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a înaintat Guvernului un Memorandum prin care solicită angajarea a 5200 de oameni în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Memorandumul...

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă