21.5 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaJustin Trudeau pune distrugerea barajului de la Nova Kahovka, din sudul Ucrainei,...

Justin Trudeau pune distrugerea barajului de la Nova Kahovka, din sudul Ucrainei, pe seama invaziei ruse

Premierul canadian Justin Trudeau, aflat sâmbătă într-o vizită surpriză la Kiev, a declarat că distrugerea barajului de la Nova Kahovka, în sudul Ucrainei, care a provocat inundaţii, este o “consecinţă directă” a invaziei ruse, relatează AFP.

“Cu toţii am văzut pagubele cauzate de prăbuşirea barajului de la hidrocentrala Kahovka… Aceasta este o consecinţă directă a războiului purtat de Rusia”, a afirmat premierul Trudeau alături de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

“Nu exista absolut nicio îndoială în mintea noastră că distrugerea barajului este o consecinţă directă a deciziei Rusiei de a invada ţara”, a adăugat Trudeau în faţa jurnaliştilor.

El a anunţat imediat un ajutor de 10 milioane de dolari pentru ca Ucraina să facă faţă consecinţelor şi 500 de milioane de dolari ajutor militar suplimentar, în timp ce trupele de la Kiev au lansat contraofensivă împotriva forţelor ruse, conform agerpres.ro.

Trudeau pune distrugerea barajului de la Nova Kahovka pe seama invaziei ruse, anunțând cursuri militare de instruire a piloților de vânătoare

“În plus, anunţ astăzi că Canada va participa la eforturile multinaţionale de instruire a piloţilor de vânătoare şi de a menţine şi sprijini programul de avioane de luptă al Ucrainei”, a precizat premierul canadian.

Membră a NATO, Canada, unde se află una dintre cele mai mari diaspore ucrainene din lume, a acordat ajutor militar şi financiar Ucrainei în timpul invaziei lansate de Rusia în februarie 2022.

Vizita lui Justin Trudeau la Kiev are loc după o noapte de noi atacuri ruse cu rachete şi drone asupra unor ţinte din oraşele Odesa şi Harkov, precum şi din regiunea centrală Poltava.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Război în Ucraina – Ziua 581

UPDATE - Belarus încă ezită să intre în război  Într-un interviu acordat AP pe 26 septembrie, ministrul de externe al Belarus Serghei Aleinik...

Riscurile mai puțin cunoscute ale consumului de orez

1. Sindromul metabolicSindromul metabolic este o colecție de afecțiuni care, atunci când apar împreună, cresc riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral...

Ce IQ ai în funcție de zodie

Este important să menționăm de la început că nu există dovezi științifice care să susțină ideea că există o legătură directă între zodie...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies