14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăȘtirile zileiJurnalistul american Larry King s-a stins din viață la vârsta de 87...

Jurnalistul american Larry King s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani

“Cu o profundă tristețe Ora Media anunță decesul unuia dintre fondatorii săi, gazda și prietenul Larry King, care a murit în această dimineață la vârsta de 87 de ani”, se spune în comunicat.

Radiodifuzorul CNN din 2 ianuarie a informat despre spitalizarea jurnalistului din cauza bolii coronavirus noi.

King a fost spitalizat în Los Angeles, unde primea tratament și, la începutul lunii ianuarie, a fost anunțat că starea lui se îmbunătățise, scrie News.ro. „Larry a luptat cu multe probleme de sănătate în ultimii ani și luptă și cu asta din greu, este un campion”, a spus o sursă pentru ABC News.

 

Prezentatorul de televiziune a suferit în 2019 un atac cerebral și i-a fost făcută apoi o angioplastie. În 2017, el a dezvăluit că a primit tratament pentru cancer pulmonar. King a suferit un grav atac de cord în 1987, în urma căruia a fost operat. Despre experiența sa cu boala de inimă a scris două cărți: „Mr. King, You’re Having a Heart Attack: How a Heart Attack and Bypass Surgery Changed My Life” (1989) și „Taking On Heart Disease: Famous Personalities Recall How They Triumphed over the Nation’s #1 Killer and How You Can, Too” (2004). În 2020, doi dintre copiii lui au murit: Andy, din cauza unui atac de cord, în luna iulie, și Chaia, din cauza unui cancer pulmonar, în luna august.

Președintele rus Vladimir Putin a fost prima oficialitate care și-a prezentat condoleanțe pentru moartea jurnalistului american. 

“S-au întâlnit de mai multe ori. King l-a intervievat în repetate rânduri pe Putin. Președintele a apreciat întotdeauna profesionalismul său înalt și autoritatea jurnalistică incontestabilă”, a declarat Dmitri Peskov, secretar de presă al liderului rus.
 

Cele mai citite

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă