9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSocialEvenimentJudețul Arad, în zodia cutremurelor! Un nou seism, de 4,3 grade pe...

Județul Arad, în zodia cutremurelor! Un nou seism, de 4,3 grade pe scara Richter, s-a produs în această seară

Un nou cutremur s-a produs în judeţul Arad, marţi seară, în zona Lipova, având magnitudinea de 4,3, au transmis autorităţile locale, care precizează că nu sunt înregistrate victime sau pagube materiale.

Inițial, magnitudinea indicată de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a fost de 4,1 pe scara Richter, dar ulterior aceasta a fost actualizată la 4,3 grade.

„În ziua de 23.05.2023, 19:15:29 (ora României), s-a produs în Banat, Arad, un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.1, la adâncimea de 15 km. Cutremurul s-a produs la 17 km SE de Arad, 43 km NE de Timişoara, 72 km SE de Bekescsaba, 92 km N de Reţiţa. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipaje operative au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere în municipiul şi judeţul Arad”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Luni, la ora 20,46, în aceeaşi zonă s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe Richter, intensitate VI, la o adâncime de 2 kilometri. Prima replică, cu magnitudinea 4,3 pe Richter, a fost înregistrată după aproximativ două ore, iar pe parcursul nopţii au mai avut loc replici de intensitate mai mică.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...

Brazi unicat, licitați pentru a ajuta copii. FOTO

22 de brazi intră în cursa celui mai mare eveniment de caritate al anului. La ediția din 2022, bradul UNTOLD a fost licitat contra sumei...

Rusia – Ucraina, ziua 647: Putin și Zelenski, strategii de întărire a armatelor

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă