34.5 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăInternaționalJoe Biden e preocupat de scurgerea de documente, dar nu vede un...

Joe Biden e preocupat de scurgerea de documente, dar nu vede un risc imediat

Preşedintele american Joe Biden s-a declarat „preocupat” joi de scurgerea de documente americane clasificate, dar pare să respingă existenţa vreunui risc imediat, relatează France Presse.

„Sunt preocupat de ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Joe Biden jurnaliştilor la scurt timp după întâlnirea cu preşedintele irlandez Michael Higgins la Dublin. „O anchetă este în curs” care pare să fie pe punctul de a se încheia, a adăugat el, potrivit agerpres.ro.

Ministerul american al Justiţiei a deschis o anchetă penală după scurgerea acestor documente online, care detaliază opiniile Washingtonului despre războiul în Ucraina şi par să indice o colectare de informaţii despre aliaţii apropiaţi ai SUA.

Joe Biden nu vede în scurgerea de documente de la Pentagon un risc imediat, un tânar care a lucrat la o bază militară fiind în spatele acesteia

Pentagonul a estimat că această divulgare reprezintă un „risc foarte grav” pentru securitatea naţională americană.

Autenticitatea acestor fotografii, care circulă pe diferite site-uri internet, nu a fost confirmată public de autorităţi şi nici nu a putut fi verificată independent.

Potrivit Washington Post, în spatele acestei scurgeri s-ar afla un tânăr care a lucrat la o bază militară şi a împărtăşit informaţiile unui grup privat online.

Având pseudonimul ‘OG’, el a publicat regulat timp de mai multe luni sute de pagini copiate din documente din baza militară unde lucra, conform publicaţiei americane, care adaugă că persoana intervievată a refuzat să precizeze despre care baza este vorba.

Documentele postate pe interne dezvăluie îngrijorările serviciilor de informaţii americane cu privire la viabilitatea unei contraofensive ucrainene împotriva forţelor ruse, din cauza problemelor de instruire şi aprovizionare.

Un document examinat de AFP relevă preocupările SUA asupra capacităţii Ucrainei de a continua să se apere împotriva loviturilor ruseşti.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă