5.6 C
București
miercuri, 1 februarie 2023
AcasăInternaționalJoe Biden: America va apăra Taiwan-ul dacă va fi atacat de China

Joe Biden: America va apăra Taiwan-ul dacă va fi atacat de China

Președintele Joe Biden a spus că SUA ar apăra Taiwanul dacă va fi atacat de China, scrie BBC.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat, mai târziu, unor instituții de presă din SUA că observațiile lui Biden nu înseamnă neapărat o schimbare de politică.

SUA au o lege care îi cere să ajute Taiwanul să se apere, dar urmăresc o politică de „ambiguitate strategică”, în care este în mod deliberat vag ce ar face de fapt dacă China ar ataca Taiwanul.

China încă nu a răspuns la comentariile lui Joe Biden.

Ce au spus Biden și Casa Albă

La un eveniment CNN, un participant a făcut referire la rapoarte recente, conform cărora China a testat o rachetă hipersonică. El l-a întrebat pe Biden dacă ar putea „jura că va proteja Taiwanul” și ce va face pentru a ține pasul cu dezvoltarea militară a Chinei.

Joe Biden a răspuns: „Da”. El a adăugat că nu este nevoie să ne „îngrijorăm dacă vor fi mai puternici”, pentru că „China, Rusia și restul lumii știu că suntem cei mai puternici militari din istoria lumii”.

Apoi a fost întrebat a doua oară de prezentatorul CNN Anderson Cooper dacă SUA ar veni în apărarea Taiwanului în cazul unui atac al Chinei. Domnul Biden a răspuns: „Da, avem angajamentul de a face asta”.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a părut ulterior, să se întoarcă la comentariile domnului Biden, spunând instituțiilor de presă americane că SUA „nu anunță nicio schimbare în politica noastră și că nu va exista nicio schimbare în politica noastră”.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

49 de copii s-au înecat în Pakistan după ce o barcă plină cu oameni s-a răsturnat într-un lac

49 de copii s-au înecat în Pakistan după ce o barcă supraîncărcată s-a răsturnat într-un lac. Cadavrele învăţătoarei şi ale căpitanului au fost scoase...

Prefectul județului Vrancea vrea ca la nivel de UAT să aibă loc asigurarea serviciilor de deszăpezire pe drumurile județene

Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a propus, marţi, în cadrul unei întâlniri cu primarii din judeţ, ca unităţile administrativ-teritoriale (UAT) să se ocupe, cu...

Un magazin IKEA se deschide la Timișoara

În cadrul campaniei sale de extindere a activității în România și în sud-estul Europei, un magazin IKEA urmează a se deschide la Timișoara. IKEA își...
Ultima oră
Pe aceeași temă