10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalIsraelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei atribuit armatei israeliene, scrie AFP, potrivit agerpres.ro.

Aceste lovituri au loc pe fondul tensiunilor regionale tot mai mari de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza în octombrie 2023.

“Inamicul israelian a lansat lovituri aeriene din Platoul Golanul sirian ocupat, ţintind locuri din regiunea Damascului”, a subliniat ministerul într-un comunicat.

“Apărarea noastră antiaeriană a ripostat şi a doborât majoritatea rachetelor lansate”, a adăugat textul fără a oferi mai multe detalii.

Un corespondent al agenţiei France Presse la Damasc a auzit explozii puternice urmate de sirene ale ambulanţelor.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul în Marea Britanie, dar cu o vastă reţea de surse în Siria aflată în război, a afirmat că atacurile israeliene au vizat “situri unde îşi au baza grupări susţinute de Iran, printre care Hezbollahul libanez”, în două localităţi din apropierea capitalei.

Armata israeliană a efectuat sute de atacuri aeriene în Siria de la începutul războiului civil în ţara vecină în 2011.

Întrebată de AFP despre atacul de miercuri, armata israeliană a refuzat să comenteze.

Israelul comentează rareori asupra loviturilor, dar afirmă că nu va permite Iranului, inamicul său jurat, să se implanteze la frontiera sa.

Loviturile atribuite Israelului s-au înmulţit în Siria de la începutul războiului, în octombrie, dintre Israel şi Hamasul palestinian în Fâşia Gaza, vizând în principal forţele sprijinite de Iran, un aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Al doilea general iranian ucis de Israel în mai puțin de o lună

Generalul de brigadă Sadegh Omidzadeh, un ofiţer de informaţii al forţelor iraniene Quds din Siria, alături de alţi patru ofiţeri cu grade superioare din Corpul Gărzilor Revoluţionare Islamice au fost ucişi astăzi de un atac aerian israelian asupra capitalei siriene Damasc, anunţă NPR, potrivit monitorulapararii.ro.

Acest asasinat realizat de Forţele de Apărare Israeliene vine la mai puţin de o lună după ce un alt general din Forţa Quds a IRGC, Razi Mousavi, a fost ucis de un atac aerian IAF tot lângă Damasc, Siria.

Televiziunea de stat iraniană a transmis că patru consilieri ai Gărzii Revoluţionare au fost ucişi în atacul din Damasc, fără a-i identifica, adăugând că Israelul se află în spatele bombardării unei clădiri.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Revolut vizează investiții de peste 100 de milioane de dolari în Mexic

Compania Revolut intenționează să investească peste 100 de milioane de dolari în Mexic în acest an, a declarat miercuri, pentru Reuters, unul dintre directori. Directorul...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

Avertisment din partea European Green Party către Parlamentul European. Ancheta “Russiagate”, despre bani oferiți unor politicieni din UE, trebuie accelerată înainte de alegerile europene

Partidul European al Verzilor (European Green Party) cere ca investigația "Russiagate", referitoare la banii pe care Rusia i-ar fi oferit unor politicieni din UE,...
Ultima oră
Pe aceeași temă