7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăIonel Arsene ar fi fugit din țară. Șeful CJ Neamț a fost...

Ionel Arsene ar fi fugit din țară. Șeful CJ Neamț a fost condamnat la 6 ani și opt luni de închisoare cu executare

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost condamnat la 6 ani și opt luni de închisoare cu executare! Decizia este definitivă.

De altfel, el nu va mai putea fi ales în autoritățile publice sau alte funcții publice, nu va mai putea ocupa funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și nici o funcție de conducere. Pe lângă acestea nu va mai avea dreptul de a exercita atribuții de conducere în cadrul vreunui partid, formațiune sau alianță politică din România, pe o perioadă de 5 ani.

Instanța a decis confiscarea de la Ionel Arsene a sumelor de 80.000 Euro şi 80.000 lei, se arată în hotărârea instanței.

Potrivit Digi24, se pare că Ionel Arsene ar fi părăsit țara chiar înainte de a se pronunța sentința.

Anul trecut, în primă instanță, Ionel Arsene primise, la Bacău, o pedeapsă la 8 ani și 4 luni de închisoare pntru trafic de influență.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, Ionel Arsene ar avea și cetățenie în Italia.

“La data de 10 martie polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat de 51 de ani.

Cel în cauză este condamnat de Tribunalul Bacău la o pedeapsă privativă de libertate, de 6 ani și 8 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, sentință rămasă definitivă prin decizia Curții de Apel Brașov.

La acest moment se desfășoară activități specifice, în vederea depistării persoanei în cauză”, potrivit IPJ Neamț.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cum să alegi parfumul potrivit pentru orice ocazie

Viața este frumoasă dacă facem alegeri bune, iar parfumurile de lux ne pot aduce o dimensiune extraordinară în experiența vieții și în felul cum...

Premierul plănuiește investiții de 15 miliarde de euro din banii arabilor. Care va fi rezultatul?

Premierul Marcel Ciolacu, aflat zilele acestea în Qatar și Emiratele Arabe Unite, planifică să aducă bani în țară de la arabi pentru investiții. Vorbim...

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...
Ultima oră
Pe aceeași temă