10.3 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Ion: Trebuie schimbate modalitățile de numire la CCR, Avocatului Poporului și Curtea de Conturi

Ministrul Justiţiei a adăugat că ar trebui schimbat şi modalitatea numirii Avocatului Poporului şi la Curtea de Conturi, precum şi renunţarea la anumite imunităţi ale parlamentarilor şi limitarea numărului de mandate pentru aleşii locali.

„Modificarea modalităţii de numire a judecătorilor la Curtea Constituţională nu poate fi făcută decât prin revizuirea Constituţiei şi atunci este foarte important să începem discuţiile pe această nouă modalitate de numirea a judecătorilor la CCR. O modificare ar fi foarte bună în sensul recuperării prestigiului pe care Curtea l-a avut odinioară şi încet-încet a început să şi-l piardă. Cred că ar fi benefică pentru CCR. Nu sunt absolut deloc de acord cu desfiinţarea Curţii Constituţionale, văzând faptul că democraţii la care ne raportăm cu încredere şi cu admiraţie, să spun aşa, au asemenea Curţi Constituţionale”, a declarat Stelian Ion, într-un interviu pentru Antena 3.

Ministrul a vorbit şi despre alte modificări ale Legii fundamentale care privesc procedurile de numire la Avocatul Poporului și la Curtea de Conturi.

Ultima oră
Pe aceeași temă