25 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăEconomieIon Țiriac, detronat! Cine este cel mai bogat român, cu o avere...

Ion Țiriac, detronat! Cine este cel mai bogat român, cu o avere estimată de Forbes la 2,7 miliarde de dolari

România se mândrește cu șase reprezentanți în clasamentul miliardarilor lumii, potrivit celui mai recent raport publicat de revista Forbes. Acești români, cu averi cumulate de 10,6 miliarde de dolari, își împărtășesc succesul și contribuțiile lor remarcabile într-o varietate de domenii.

Șase români pe lista Forbes, alături de miliardarii lumii

Cea mai înstărită persoană din România este Daniel Solomon Dines, în vârstă de 52 de ani, cofondator și CEO al companiei UiPath, un gigant în domeniul tehnologiei. Contribuția sa la dezvoltarea și inovarea tehnologică a plasat România pe harta mondială a afacerilor și a tehnologiei, consolidând reputația țării ca un pol de inovație și talent în acest domeniu.

UiPath oferă servicii ce au la bază automatizarea proceselor și facilitează construirea, implementarea și gestionarea roboților software care imită acțiunile oamenilor care interacționează cu sistemele și software-ul digital, notează wikipedia.

Alături de Daniel Dines, alți cinci oameni de afaceri români au obținut locuri în topul Forbes al miliardarilor lumii, reușind să se distingă prin viziunea lor antreprenorială și prin succesul afacerilor lor. Prezența lor în acest prestigios clasament nu doar că consolidează poziția României pe harta financiară globală, dar și evidențiază potențialul și talentul incontestabil al oamenilor de afaceri români.

Daniel Dines, absolvent al Universității București, este unul dintre cei mai remarcabili antreprenori români ai timpurilor moderne. Stabilit în New York, el a intrat în topul Forbes în 2020 și de atunci a continuat să impresioneze cu ascensiunea sa rapidă și spectaculoasă în lumea afacerilor.

Averea lui Dines a cunoscut o creștere semnificativă în 2024, ajungând să se ridice la 1,1 miliarde de dolari față de anul precedent, potrivit ultimului raport Forbes. Cu toate acestea, vârful său financiar a fost atins în 2021, anul listării la bursa din New York, când valoarea sa a fost evaluată la impresionanta sumă de 6 miliarde de dolari.

Locul doi este ocupat de Ion Țiriac, cu o avere estimată la 2,1 miliarde de dolari și care ocupă locul 1545 la nivel mondial. Țiriac activează în sectorul financiar și al asigurărilor, auto, imobiliare, sport.

Următorul pe listă este Dragoș Pavăl, cu o avere estimată la 2 miliarde dolari și care ocupă locul 1623 la nivel mondial. Rămânem tot în zona “Dedeman”. Locul patru este ocupat de fratele său, Adrian Pavăl, cu o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari și care ocupă locul 2152 în lume. Cei doi dețin imperiul Dedeman.

Ultimele locuri sunt ocupate de Ion Stoica, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari și care se plasează pe locul 2140 la nivel mondial, fiind urmat de Matei Zaharia cu o avere estimată la 1,2 miliarde dolari și care ocupă ocul 2410 la nivel mondial.

Stoica este președinte și co-fondator al companiilor tech americane Databricks și Anyscale. Databricks, în timp ce Zaharia este colaborator al lui Ion Stoica și co-fondator al Databricks.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Carmen Palade, trimisă în judecată pentru devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

După 6 ani de anchetă, procurorii au trimis-o în judecată pe Carmen Palade, acuzată că a delapidat zeci de milioane de lei din firmele...

VIDEO. Bucurie fără margini la Bilbao, după câștigarea Cupei Spaniei! Peste un milion de oameni au ieșit pe străzi pentru a-i ovaționa pe jucătorii...

Sărbătoare fără margini la Bilbao, unde peste un milion de oameni au ieşit joi pe străzi pentru a asista la parada jucătorilor lui Athletic,...

Stefanos Tsitsipas, calificare facilă în semifinalele Mastersului de la Monte Carlo

Stefanos Tsitsipas l-a învins în două seturi pe rusul Karen Hacianov, scor 6-4, 6-2, și s-a calificat în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă