15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPolitică Iohannis: Suntem martori la fenomene meteo extreme. Trebuie să dezvoltăm continuu sistemele...

 Iohannis: Suntem martori la fenomene meteo extreme. Trebuie să dezvoltăm continuu sistemele de avertizare timpurie

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi că suntem martori la fenomene meteo extreme, cu impact major asupra bunăstării, a sănătăţii şi chiar asupra vieţii cetăţenilor. El arată că trebuie să dezvoltăm continuu sistemele de avertizare timpurie şi afirmă că este alături de familiile victimelor şi de toţi cei răniţi în urma vijeliilor din ultimele zile.

”În aceste zile, România şi Europa resimt cu intensitate efectele schimbărilor climatice prin furtuni violente, valuri intense de căldură şi incendii de vegetaţie amplificate de temperaturile atipic de ridicate”, a scris preşedintele pe Facebook.

Şeful statului arată că ”suntem martori la fenomene meteo extreme cu impact major asupra bunăstării, a sănătăţii şi chiar asupra vieţii cetăţenilor”.

”Pentru a-i proteja pe oameni, trebuie să dezvoltăm continuu sistemele de avertizare timpurie cu privire la fenomenele meteo extreme. Este deosebit de important să ţinem cu toţii cont de aceste avertizări meteorologice pentru a evita tragedii. Sunt alături de familiile victimelor şi de toţi cei răniţi în urma vijeliilor din ultimele zile”, mai transmite preşedintele Klaus Iohannis. 

Patru persoane decedate, pagube în 22 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, 117 copaci căzuţi pe carosabil, autoturisme şi clădiri, anunţă IGSU, care prezintă bilanţul vijeliilor şi precipitaţiilor abundente de miercuri. Nouă case, 16 blocuri şi 18 autoturisme au fost avariate.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă