1.9 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeȘtirile zileiIohannis: Nu avem în vedere un lockdown de Paști

Iohannis: Nu avem în vedere un lockdown de Paști

El a adăugat, într-o declarație făcută la Cotroceni, că restricţiile de circulaţie pe timp de noapte ar putea intra în vigoare mai devreme, la ora 22,00, faţă de ora 23,00, cum este în prezent.

„Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, din cauza numărului relativ mare de îmbolnăviri, şi restricţiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulaţia pe timp de noapte, care este restricţionată acum de la ora 23,00, va fi restricţionată mai devreme, probabil începând de la orele 22,00″, a afirmat Klaus Iohannis.

Totodată, a spus că nu este luată în considerare instituirea stării de urgenţă în perioada sărbătorilor pascale.

„Pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paşti”, a mai afirmat Iohannis.

El a avertizat cu privire la numărul mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.

„Vreau să atrag atenţia, totuşi, că cifrele din ultima săptămână, privind evoluţia pandemiei de COVID-19, sunt îngrijorătoare. Tendinţa de creştere este evidentă şi din toate părţile ni se spune că presiunea pe secţiile de Terapie Intensivă este tot mai mare”, a adăugat preşedintele.

Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să respecte normele sanitare în vigoare și să nu irosească „ceea ce am câştigat până acum prin campania de vaccinare, care merge foarte bine”.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare, a amintit că peste un milion de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 pe teritoriul României şi a apreciat că „numărul de doze administrate creşte de la o zi la alta, numărul de centre de vaccinare creşte de la o săptămână la alta”. 

Cele mai citite

Grefierii protestează în fața ICCJ, cerând plata salariilor restante

Grefieri din toate județele participă la un protest în fața sediului din București al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). Mitingul de protest este...

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți, numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...

Imprimantele – la ce trebuie să fim atenți în activitatea noastră

Imprimantele au devenit un pilon central în mediul de lucru contemporan, fiind unelte esențiale în procesele de birou, în special într-o lume în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă