20.4 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăPoliticăIohannis l-a numit pe Bogdan Aurescu consilier prezidențial

Iohannis l-a numit pe Bogdan Aurescu consilier prezidențial

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea lui Bogdan Aurescu în funcţia de consilier prezidențial.

Joi, şeful statului a eliberat-o pe Luminiţa Odobescu din funcţia de consilier prezidenţial. Ea a devenit ministru al Afacerilor Externe în guvernul condus de Marcel Ciolacu.

Diplomatul Bogdan Aurescu a mai fost consilier prezidenţial în perioada 6 mai 2016 – 4 noiembrie 2019, în cadrul Departamentului Politică Externă.

Cabinetul Ciolacu: miniștrii sunt audiați în Parlament

La ora 10.30 a început audierea miniștrilor din noul cabinet ce va fi condus de Marcel Ciolacu.

Partidul condus de Kelemen Hunor nu mai face parte din noua formulă guvernamentală după ce formaţiunea nu s-a înţeles cu PSD şi PNL pe tema ministerelor care ar fi urmat să le conducă.

Adrian Câciu a trecut de Comisii

Ministrul propus la Investiţii şi Proiecte Europene, Adrian Câciu, a declarat după audierile din comisii că speră ca până la finalului lunii să se încaseze banii din a doua tranşă din PNRR. El a arătat că se aşteaptă o decizie a CCR şi apoi Comisia trebuie să evalueze cererea săptămâna viitoare şi să ne dea răspunsul final şi apoi parcursul de plată.

”Până la finalul lunii să încasăm aceşti bani din tranşa a doua din PNRR, pentru că până la urmă este destul de întârziată această cerere de plată şi acesta este primul lucru pe care îl voi face când voi prelua portofoliul de la MIPE”, a spus Adrian Câciu la Parlament.

Gabriela Firea a primit aviz favorabil pentru Ministerul Familiei, cu 39 pentru și 21 împotrivă.

Alexandru Rafia a primit aviz din partea comisiilor parlamentare de sănătate pentru funcția de ministru al Sănătății. S-au înregistrat 25 de voturi „pentru”, 13 „contra” și o singură abținere.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...

Topul celor mai ieftine apartamente din București. Cât costă o garsonieră

Cumpărătorii interesați de apartamentele din Capitală au la dispoziție cea mai variată ofertă de locuințe din care pot alege, dar și plătesc sume...

Cristian Bușoi, tot mai departe de Bruxelles

Unul dintre europarlamentarii „veterani” ai PNL are șanse destul de mici să mai prindă încă un mandat la alegerile din 9 iunie 2024. Cristian...
Ultima oră
Pe aceeași temă