25.6 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăEconomieInvestitorii sunt îngrijorați de alegerile din Franța

Investitorii sunt îngrijorați de alegerile din Franța

Perspectiva ca un partid extremist din punct de vedere politic, cu puțină sau nicio experiență guvernamentală, să preia puterea după alegerile parlamentare din Franța îi îngrijorează pe investitori, a declarat directorul executiv al operatorului pieței bursiere Euronext din Paris, potrivit Reuters.

Partidul de extremă-dreapta Raliul Național (RN) se pare că va obține cele mai multe voturi în alegerile parlamentare anticipate din a doua mare economie a zonei euro, care vor avea loc la 30 iunie și 7 iulie, iar o coaliție de stânga numită Noul Front Popular ar urma să se claseze pe locul al doilea.

Dacă o echipă care nu a guvernat niciodată ajunge la putere, există o incertitudine totală, o necunoscută totală,

a declarat Stephane Boujnah, directorul general al Euronext, pentru postul de radio France Inter.

În timp ce mișcarea eurosceptică și naționalistă a lui Marine Le Pen pare mai aproape de putere ca niciodată, alimentând dezbateri în cafenele, piețe și locuri de muncă, elita de afaceri din Franța a păstrat în mare parte tăcerea.

Boujnah este prima personalitate cunoscută din lumea afacerilor care comentează alegerile. Niciun alt șef al unei mari companii franceze nu și-a exprimat public îngrijorarea.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă