29.5 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Sevil Shhaideh a primit un CD de la DNA. Expertiza în dosarul Belina a fost finalizată

UPDATE 16,30: Fostul vicepremier Sevil Shhaideh a declarat, miercuri, la ieșirea din sediul DNA, că procurorii i-au înmânat un CD pe care se află conținutul expertizei din dosarul Belina.

”Am primit un CD, de fapt un DVD în care procurorii au pus expertiza. Avem un termen de analiză acestei expertize. Această expertiză are niște obiective, le vom analiza. Până nu văd ce conține expertiza nu mă pot pronunța”, a declarat Sevil Shhaideh.

Întrebată cum vede faptul că a fost chemată la DNA în pline negocieri pentru formarea Guvernului, Shhaideh a refuzat să comenteze.

”Nu-mi permit să comentez acest lucru. Este o procedură, sunt obligată să mă prezint de câte ori sunt invitată (…) Vă să-mi permiteți să nu comentez despre Guvern pe scările DNA.”, a mai spus Shhaideh.

——————————————–

Sevil Shhaideh a fost chemată de procurori pentru i se aduce la cunoştinţă faptul că a fost finalizată expertiza realizată în dosarul „Belina”, urmând ca ea să comunice anchetatorilor dacă are obiecţiuni la aceasta.

Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a fost pusă sub acuzare de DNA în septembrie 2017, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit procurorilor anticorupţie, dosarul vizează trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, care ulterior le-a închiriat unei societăţi comerciale.

În acelaşi dosar, s-a mai dispus urmărirea penală faţă de Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, precum şi faţă de Ionela Stoian, director în cadrul MDRAP, Rodica Guşă, asistent-registrator în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, şi faţă de Alexandrina Anduţa Diaconu, registrator-şef în cadrul aceleiaşi instituţii, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă