21.9 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Romsilva încearcă să readucă în patrimoniul statului o pădure de 300 de milioane de euro

Magistrații de la Curtea de Apel Brașov încep vineri, 13 noiembrie, audierea martorilor într-un dosar care vizează retrocedarea ilegală a unui teren de 43.227 de hectare – un sfert din suprafața împădurită a județului Bacău.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva consideră că acest proces este o șansă pentru readucerea în patrimoniul statului a acestei suprafețe de pădure, cu o valoare estimată de circa 300 milioane de euro, menționează o postare de pe internet a RNP Romsilva.

Judecătorii Curții de Apel Brașov urmează să audieze vineri martori cheie în acest dosar de corupție.

Vor fi audiați doi colegi ai judecătorului de la Tribunalul Covasna care a retrocedat ilegal – potrivit Romsilva – cele peste 43.000 de hectare, grefierul care a participat la ședința de judecată din 3 aprilie 2012 când s-a produs retrocedarea ilegală, precum și fostul deputat Ioan Adam, care a declarat că președintele completului de judecată a condiționat soluționarea dosarului în favoarea lui Paltin Gheorghe Sturdza în schimbul sumei de 50.000 euro, din care 10.000 euro ar fi fost luați de către judecător.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă