23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiInvestigații România LiberăRadu Ghețea, schimbat de la conducerea CEC Bank, după 10 ani. Noul...

Radu Ghețea, schimbat de la conducerea CEC Bank, după 10 ani. Noul director va fi Dan Sandu

Adunarea Generala a Acționarilor CEC Bank s-a reunit vineri pentru schimbarea lui Radu Ghețea de la conducerea bancii de stat. Noul director al CEC va fi Dan Sandu, fost vicepreședinte al Volksbank.

Dan Sandu a declarat pentru Mediafax că a fost contactat de reprezentanţii Ministerului Finanţelor, dar că aşteaptă hârtiile. „Sunt plecat din ţară cu treabă şi mă întorc săptămâna viitoare. Nu vreau să comentez nimic. Presupun că nu este o ştire falsă numirea mea. Am vorbit cu reprezentanţii acţionarului unic, dar când o să vedem hârtiile putem vorbi”, a declarat Dan Sandu.

Radu Gheţea este preşedinte al CEC din 2007, după ce anterior a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Alpha Bank. Contactat de Profit.ro, care a anunțat schimbarea, Radu Gheţea nu a dorit să comenteze.

Oficialii Ministerului Finanţelor, care controlează banca, nu au putut fi contactaţi. Se pare că mandatul actualilor membri ai echipei de conducere a fost prelungit cu o lună, interval în care înlocuitorii acestora să obţină avizul pentru ocuparea posturilor. În ceea ce îl priveşte pe Gheţea, acesta ar urma să nu mai continue nici ca preşedinte al Consiliului de Administraţie, nici ca simplu membru. Dan Sandu a mai lucrat la Citigroup (octombrie 1995-octombrie 2006), Millenium Bank (octombrie 2006-noiembrie 2009) şi Nextebank (ianuarie 2010 – martie 2014).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă