10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPoliția face anchetă penală împotriva unui profesor care i-a cerut unei eleve...

Poliția face anchetă penală împotriva unui profesor care i-a cerut unei eleve o poză dezbrăcată

Poliția a anunțat declanşarea unei anchete penale împotriva unui profesor de matematică de la un liceu din Piatra-Neamţ care i-ar fi cerut unei eleve să-i trimită o poză cu ea dezbrăcată.

Victima este vorba de o fată de 21 de ani, care este elevă la cursul seral.

Scandalul a izbucnit după ce în spațiul public a apărut un fragment dintr-o discuție purtată în scris pe internet între profesor și elevă. Eleva i-a trimis profesorului, prin internet, tema ei la matematică, iar profesorul i-a răspuns: „Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”.

Poliția Municipiului Piatra Neamț a întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de hărţuire sexuală. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ.

Pe de altă parte, o directoare adjunctă de la respectivul liceu ar fi încercat să-i ia apărarea profesorului acuzat de hărțuire sexuală, acuzând-o inclusiv pe elevă că s-a înscris la o clasă de Mecanică, unde toți ceilalți elevi sunt băieți. Ulterior, directoarea adjunctă a demisionat din această funcție.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă