13.3 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Poliția face anchetă penală împotriva unui profesor care i-a cerut unei eleve o poză dezbrăcată

Poliția a anunțat declanşarea unei anchete penale împotriva unui profesor de matematică de la un liceu din Piatra-Neamţ care i-ar fi cerut unei eleve să-i trimită o poză cu ea dezbrăcată.

Victima este vorba de o fată de 21 de ani, care este elevă la cursul seral.

Scandalul a izbucnit după ce în spațiul public a apărut un fragment dintr-o discuție purtată în scris pe internet între profesor și elevă. Eleva i-a trimis profesorului, prin internet, tema ei la matematică, iar profesorul i-a răspuns: „Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”.

Poliția Municipiului Piatra Neamț a întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de hărţuire sexuală. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ.

Pe de altă parte, o directoare adjunctă de la respectivul liceu ar fi încercat să-i ia apărarea profesorului acuzat de hărțuire sexuală, acuzând-o inclusiv pe elevă că s-a înscris la o clasă de Mecanică, unde toți ceilalți elevi sunt băieți. Ulterior, directoarea adjunctă a demisionat din această funcție.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă