31 C
București
sâmbătă, 13 august 2022
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoMilitarii americani vor ajunge la Câmpia Turzii și la Mihail Kogălniceanu

Militarii americani vor ajunge la Câmpia Turzii și la Mihail Kogălniceanu

Militarii americani care sunt trimiși suplimentar în România vor ajunge la Câmpia Turzii și la Mihail Kogălniceanu. Această informație a fost oferită, marți, de ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu. Ministrul a precizat că România este pregătită de mai multă vreme să primească trupe străine suplimentare. Pe lângă cele două locații explicit menționate, mai sunt disponibile și altele, a precizat ministrul.

Dintre cei o mie de militari americani repartizați, au sosit în România, până acum, o sută de oameni, a precizat ministrul Dîncu.

La Câmpia Turzii (județul Cluj) se află cea mai modernă bază aeriană a României. La Mihail Kogălniceanu (județul Constanța) sunt două unități militare. Una este a Forțelor Aeriene, cealaltă este a Forțelor Terestre ale României.

Pentagonul a anunțat, la data de 3 februarie 2022, planul american pentru Europa. În cadrul acestuia, Statele Unite trimit suplimentar în România trupe cu un efectiv de o mie de oameni. Ei se vor adăuga celor circa o mie de militari americani aflați deja, prin rotație, în România. Militarii trimiși suplimentar în România vin din Germania și fac parte din Regimentul 2 Cavalerie (infanterie mecanizată), dotat cu transportoare blindate Stryker. Această unitate americană era staționată la baza Vilseck din Germania.

Separat, din Statele Unite vor sosi în Germania și în Polonia circa 2000 de militari. Alți 8500 de militari sunt pregătiți, în SUA, să plece spre Europa. Cei 8500 de luptători americani ar urma să sprijine Forța de Răspuns a NATO (NRF), deci ar urma să acționeze sub comanda NATO.

Militarii americani de la Câmpia Turzii și Mihail Kogălniceanu nu vor ajunge să lupte în Ucraina

Departamentul Apărării a precizat că acești militari americani, destinați să ajungă în Germania, Polonia și România, „nu vor lupta în Ucraina”.

Acum câteva săptămâni, Statele Unite publicau lista bazelor militare din România pentru a căror modernizare au alocat bani. Atât baza de la Câmpia Turzii cât și cele două unități de la Kogălniceanu figurau pe această listă.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vestigii vechi de 7.000 de ani, descoperite în apropiere de Târgu Neamț

Vestigii arheologice vechi de 7.000 ani au fost descoperite, în apropiere de Târgu-Neamţ, de o echipă de arheologi condusă de cercetătorul Vasile Diaconu, din...

Congresul american a adoptat definitiv planul masiv de investiții pentru climă și sănătate al lui Biden

Congresul american a adoptat definitiv planul masiv de investiţii pentru climă şi sănătate al lui Joe Biden, o victorie politică semnificativă pentru preşedintele american...
00:01:00

VIDEO: Ambasadorul ucrainean întâmpină o navă de cereale în portul italian

Nava "Rojen" care transporta porumb din Ucraina a sosit vineri (12 august) în portul Ravenna din nordul Italiei, după ce a făcut escală în...
Ultima oră
Pe aceeași temă