18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoArmata Română se antrenează pentru a respinge o debarcare în Dobrogea

Armata Română se antrenează pentru a respinge o debarcare în Dobrogea

Armata Română se antrenează pentru a respinge o debarcare în Dobrogea.

Exercițiul militar din județul Tulcea se desfășoară în contextul în care, acum câteva săptămâni, Rusia a ocupat Insula Șerpilor. Această insulă, care aparține Ucrainei, se află în Marea Neagră, la mai puțin de 50 de kilometri de orașul Sulina. Rusia a ocupat Insula Șerpilor la finalul lunii februarie, după un atac realizat de o navă din Flota Mării Negre.

Mai multe unități militare românești participă, în perioada 4-7 aprilie, la exercițiul „Danube Protector 22”. Printre forțele implicate în exercițiu se află Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”, structuri de infanterie ale Forțelor Terestre, structuri de infanterie marină și structuri de suport de luptă din cadrul Bazei Logistice Navale „Pontica”. La exercițiu participă și elevi de la Şcoala de Maiştri Militari a Forţelor Navale.

Acest exercițiu a fost anunțat, la data de 5 aprilie 2022, de Statul Major al Forțelor Navale (SMFN).

“Scenariul exercițiului cuprinde secvențe de respingere și de neutralizare a unor elemente de cercetare – diversiune inamice, secvențe de respingere a unui desant fluvial și aerian la gurile Dunării, în Deltă și în zona de litoral din nordul Dobrogei”, precizează SMFN.

Șapte nave militare fluviale, zece ambarcațiuni rapide de asalt, o companie de infanterie marină și un pluton de infanterie de la Brigada 9 Mecanizată desfășoară, pe Dunăre și pe Brațul Sfântu Gheorghe, acțiuni de instruire pentru apărarea căilor de comunicații fluviale și a infrastructurii din zona gurilor de vărsare a Dunării în Marea Neagră.

O secvență de respingere a unui desant se va desfășura în raionul fluvial Mahmudia – Băltenii de Sus (Brațul Sfântu Gheorghe).

Debarcare în Dobrogea, combinată cu un atac CBRN

Obiectivul principal al exercițiului îl reprezintă consolidarea deprinderilor militarilor pentru executarea acțiunilor tactice de contracarare a unui desant aero-mobil, în condițiile amenințărilor de tip hibrid și cu riscuri de atacuri C.B.R.N. (chimic – bacteriologic – radionuclear).

Acum un an, un exercițiu din seria „Danube Protector” se desfășurase pe Dunăre și pe brațul Măcin.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă