12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFostul ministru Costel Alexe a fost la DNA pentru a i se...

Fostul ministru Costel Alexe a fost la DNA pentru a i se anunța începerea urmăririi penale

Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, a ajuns, joi dimineață, la DNA, pentru a i se anunța începerea urmăririi penale împotriva lui.

Potrivit rechizitoriului, procurorii susțin că actualul președinte al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, în perioada în care era ministru al Mediului, s-ar fi făcut vinovat de luare de mită şi de instigare la delapidare.

Imediat după ce a ieșit din sediul DNA, Costel Alexe a declarat că dorește să se finalizeze cât mai repede această anchetă, întrucât se consideră nevinovat.

Costel Alexe (PNL) a fost ministru al Mediului în anul 2020, în Guvernul Orban, dar a renunțat la această funcție în momentul în care, la alegerile locale din septembrie 2020, a fost ales președinte al CJ Iași.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă