16.2 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Anchetă la Ministerul Transporturilor. Un director ar fi luat o mită de peste 400.000 de lei

Procurorii DNA lucrează la o anchetă la Ministerul Transporturilor, un director fiind suspectat că ar fi luat o mită de peste 400.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din Serviciul Teritorial Constanţa al DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de miercuri, 7 iulie 2021, a lui P. N., care are funcția de director al Direcţiei Economice din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Procurorii au reţinut în sarcina directorului comiterea unei nfracţiuni de luare de mită.

Fapta s-ar fi comis în contextul în care Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a achiziţionat, cu fraudarea legislaţiei primare în materie şi la preţuri supraevaluate, un număr de patru nave (trei nave de salvare şi una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA). Directorul cercetat de DNA ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractelor de achiziţie publică, suma de 460.000 de lei.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă