28.8 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSocialMeteoInundații și dezastru în Suceava

Inundații și dezastru în Suceava

În două sate din comuna Cârlibaba din judeţul Suceava, ploile torențiale de luni seară au provocat mai multe daune în gospodăriile oamenilor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava a anunțat că sunt zece gospodării în care apa a intrat în locuinţe şi clădirile anexe, iar cinci construcţii anexe au fost distruse de viitură, cele mai afectate zone fiind Tătarca şi Ţibău. Cantitatea mare de precipitaţii a condus, luni seară, la formarea de viituri şi de scurgeri importante de pe versanţi, care au afectat mai multe proprietăţi de pe raza comunei Cârlibaba.

În continuare, pompierii militari şi civili, împreună cu lucrători ai Comitetului local pentru situaţii de urgenţă Cârlibaba, lucrează pentru îndepărtarea efectelor negative şi eliberarea căilor de acces, cu ajutorul utilajelor specifice.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava

În zona Tătarca, pompierii şi lucrătorii SVSU Cârlibaba au salvat şase persoane, patru adulţi şi doi copii, precum şi trei animale, doi câini şi un cal. Autoritățile au transportat atât persoanele, cât şi animalele la o altă gospodărie, aflată în afara zonei de pericol.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttp://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, născută în iunie 2002, este o tânără jurnalistă și specialistă în comunicare din Iași, România. A absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași și este studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Începând cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alăturat echipei România Liberă, unde contribuie cu articole și reportaje săptămânale, precum și cu știri zilnice pe platforma online a publicației. Iustina are experiență în diverse roluri de jurnalism și PR, incluzând poziția de Coordonator PR la Asociația Studenților Jurnaliști din Iași (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) și colaborator la newsletter-ul "Iașul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaborează cu NewsBox începând din octombrie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă