31 C
București
luni, 27 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalXiomara Castro, prima femeie președinte din Honduras: „Primesc o țară în faliment”

Xiomara Castro, prima femeie președinte din Honduras: „Primesc o țară în faliment”

Xiomara Castro, prima femeie președinte din Honduras, a depus jurământul la 27 ianuarie și promite poporului să-l scoată din sărăcie, să lupte împotriva corupției și pentru o viață mai bună.

„Fără sărăcie și mizerie în Honduras! Împreună ne vom strădui să răzbim!  Împreună vom transforma această țară”, a declarat ea la învestire.

Xiomara Castro a depus jurământul pe 27 ianuarie însoțită de copiii și soțul ei, fostul președinte Manuel Zelaya

„Promit sa fiu fidelăl Republicii, sa respect si sa aplic Constitutia si legile acesteia”, a jurat noul președinte.

Un autoproclamat socialist democrat, Xiomara Castro a câștigat sprijinul oamenilor militând pentru combaterea sărăciei și a corupției.

„Honduras a fost scufundat în ultimii 12 ani și eu primesc o țară în faliment. Oamenii trebuie să știe ce s-a întâmplatt cu banii și unde sunt cele 20 de milioane de dolari pe care guvernul trecut i-a împrumutat”, a spus ea cetățenilor care au susținut-o.

Alegerea Xiomarei Castro pune capăt regimului de opt ani al partidului conservator condus de  Juan Orlando Hernandez, care a fost acuzat de corupție în instanțele americane și de legături cu traficanții de droguri, acuzații pe care acesta le neagă

„Avem speranța și credința puse în Dumnezeu și într-o femeie care ne va guverna. O femeie care ne va reda drepturile, bucuria, speranța, sigurana și locuri de muncă pentru tot poporul honduran”, a declarat o tânără susținătoare.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Șeful DGIA, serviciul de informații și contrainformații al Armatei, este trecut în rezervă

Șeful DGIA (Direcția Generală de Informații a Apărării), generalul cu patru stele Marian Hăpău, este trecut în rezervă, prin decret al președintelui Klaus Iohannis. DGIA...

Ciucă: România face pași fermi spre independența energetică

România face pași fermi spre independența energetică și spre a deveni un exportator net de energie. Decizia SUA de a finanța cu 14 milioane...

Răzvan Giucă, vicepreședinte ACROPO la Marea Neagră, prins drogat la volan

Răzvan Giucă, vicepreședintele Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), ar fi condus sub influența drogurilor. Răzvan Giucă ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă