17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalKamala Harris se întâlnește cu prima femeie președinte din Honduras

Kamala Harris se întâlnește cu prima femeie președinte din Honduras

Prima femeie președinte din Honduras, Xiomara Castro, a avut o întâlnire cu vicepreședintele SUA Kamala Harris, imediat după învestirea sa.

Cele două împărtășesc isprava de a fi primele femei la conducere – Castro, prima femeie președinte a țării din America Centrală, Harris prima femeie de culoare la conducerea SUA, precum și prima femeie vicepreședinte din SUA.

Harris, care a fost nominalizată de președintele Joe Biden să conducă politica SUA în triunghiul nordic sărac al țărilor din America Centrală, a sosit în capitala Hondurasului, joi dimineață.

În timpul întâlnirii cu Castro, Harris a discutat despre oportunitățile economice, lupta împotriva corupției și gestionarea migrației, au spus oficialii americani.

Castro, care se descrie ca fiind o socialistă democrată, a promis că va aborda corupția, sărăcia și violența, probleme cronice care au contribuit la alimentarea valurilor de migranți în Statele Unite.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Mesajul transmis preşedintele Iohannis cu ocazia aniversării PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la aniversarea PNL de la Vila Florica, că a rămas acelaşi partid autentic, care nu şi-a abandonat niciodată...

AUR cere excluderea UDMR de la guvernare, ca sancțiune după vizita președintei Ungariei

Partidul AUR cere excluderea UDMR de la guvernare, ca sancțiune după vizita președintei Ungariei în România și după declarațiile făcute de aceasta, în prezența...

Portugalia va impozita criptomonedele

Portugalia intenționează să elimine o lacună juridică care împiedică în prezent impozitarea activelor virtuale și care a făcut țara deosebit de atractivă pentru investitorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă