5.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Ungaria: Marți se discută în Parlament legea „Stop Soros”

În baza unuia din amendamentele propuse, organizarea migraţiei ilegale va deveni infracţiune sancţionabilă, intrând sub incidenţa Codului Penal, a menţionat Gergely Gulyasa, scrie Agerpres.

Pachetul cuprinde modificări în ce priveşte legea poliţiei, Codul penal, procedurile de azil, contenciosul administrativ şi legislaţia cu privire la frontierele Ungariei, a adăugat oficialul ungar. În ce priveşte amendarea Constituţiei, modificarea constă în precizarea că Ungaria acordă azil doar ca prim stat sigur disponibil, a explicat el.

În privinţa dezbaterilor asupra acestor schimbări, ele vor începe probabil săptămâna care va urma, a mai spus Gulyas.

Potrivit responsabilului ungar, legea fundamentală a ţării va fi de asemenea amendată în scopul creării de tribunale administrative, a căror instanţă supremă va avea acelaşi statut cu tribunalul suprem al Ungariei, Kuria. El a dat asigurări că structura organizatorică a justiţiei va rămâne intactă.

Setul de prevederi denumit oficial „Stop Soros” îl are în vedere pe investitorul şi filantropul american de origine ungară George Soros, devenit în ultimii doi ani „oaia neagră” a lui Orban, care îl acuză că a pus la cale un val de imigraţie în direcţia Uniunii Europene, acuzaţii respinse de cel vizat.

Ultima oră
Pe aceeași temă