19.8 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Un chinez și-a regăsit fiul răpit în urmă cu 24 de ani

Fiul lui Guo Gangtang avea vârsta de doi ani şi cinci luni când a fost răpit din faţa domiciliului familial din provincia Shandong (est), în timp ce se juca fără a fi supravegheat.

Răpitorii săi l-au vândut pe copil unei familii, a relatat marţi Ministerul chinez al Securităţii Publice într-un comunicat.

Traficul de copii a prosperat în China în anii 1980 şi timp de câteva decenii, în urma aplicării politicii aşa-numite a „copilului unic”. Politicile au condus la răpirile de băiați, preferați de familiile chineze. Răpitorii îi vindeau pe aceștia unor cupluri care doreau un moştenitor masculin.

După un test ADN, poliţia l-a anunţat pe Guo Gangtang că un profesor de 26 de ani care trăieşte în provincia Henan (centru) este fiul său dispărut. Cei doi s-au reîntâlnit duminică, potrivit ministerului.

Televiziunea publică CCTV a difuzat marţi imagini cu cei doi părinţi plângând după reîntâlnirea cu fiul lor răpit în urmă cu un sfert de secol.

Tatăl a demisionat pentru a străbate ţara pe motocicletă, pe care erau ataşate imagini mari cu fiul său.

El a parcurs 500.000 km de-a lungul Chinei, fiind uneori constrâns să doarmă pe sub poduri sau să cerşească. Un periplu care a inspirat un film, potrivit France Presse.

Ultima oră
Pe aceeași temă