29 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalUE va extinde sancțiunile împotriva Belarus

UE va extinde sancțiunile împotriva Belarus

UE va extinde sancțiunile împotriva Belarus, țara – satelit a Rusiei lui Putin.

Intenția de extindere a sancțiunilor contra Belarus a fost anunțată de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant pentru Relații Internaționale (șeful Diplomației UE). Josep Borell a făcut acest anunț într-un interviu publicat de ziarul francez Le Journal du Dimanche.

Sancțiunile sunt decise în contextul migrației ilegale, din Asia, spre UE, prin interiorul statului Belarus. Autoritățile din Belarus, inclusiv cele de la frontiera țării, sunt acuzate că stimulează acest val de migranți ilegali. Un mesaj similar a transmis Borell și prin intermediul site-ului France 24.

UE va extinde sancțiunile împotriva Belarus

„Vom aproba extinderea cadrului legal al sancţiunilor noastre împotriva Belarus astfel încât să poată fi aplicat tuturor celor care participă la introducerea ilegală de migranţi”, a declarat Borrell.

UE consideră că Rusia și Belarus facilitează intrarea de migranți ilegali în Polonia și în Lituania, care sunt membre UE. Lituania și Polonia au instalat garduri la frontierele lor cu Belarus.

Noile sancțiuni îi vor viza pe șefii unor instituții de stat din Belarus, pe șefi ai companiei aeriene din Belarus și pe șefii unor firme de turism. Președintele Lukoșenko este deja sub efectul unor sancțiuni internaționale, după ce a reprimat protestele de stradă din Belarus.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Panică la intrarea în Orășelul Copiilor din Capitală -Update

Un geamantan a fost abandonat în apropiere de Orășelul Copiilor. Oamenii s-au panicat de frica unei amenințări cu bombă și au chemat poliția. Mai multe...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 94: țara vecină îi cere Germaniei să sisteze livrările de gaze prin Nord Stream 1

UPDATE, ora 12:43:Trupele ruse din Donbas vor încerca, cel mai probabil, o nouă forţare a râului Siverski Doneţ, conform ultimului raport despre războiul din...

Trump cere înarmarea populației, după masacrul din școală

Fostul preşedinte Donald Trump a cerut "înarmarea cetăţenilor" pentru a lupta împotriva "răului din societatea noastră", care, a spus el, se află în spatele...
Ultima oră
Pe aceeași temă