23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina, mesaj de solidaritate cu Republica Moldova după amenințarea Moscovei

Ucraina, mesaj de solidaritate cu Republica Moldova după amenințarea Moscovei

Ucraina a transmis un mesaj de solidaritate pentru Republica Moldova, după amenințarea recentă a Moscovei la adresa celor două state.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a afirmat sâmbătă că, prin condamnarea candidaturilor Ucrainei şi Republicii Moldova la UE, Rusia dă dovadă de slăbiciune. El și-a exprimat solidaritatea față de Chișinău, comentând că tot ce-i rămâne Moscovei este să ”scuipe amenințări” la adresa altor state.

„Tot ce îi rămâne Rusiei este să scuipe ameninţări împotriva altor state, după decenii de politici ratate bazate pe agresiune, constrângere şi lipsă de respect. Asta nu face altceva decât să arate slăbiciunea Rusiei”, a scris pe Twitter şeful diplomaţiei de la Kiev, potrivit hotnews.ro.

„Suntem alături de poporul şi guvernul Moldovei prietene în faţa ameninţărilor reînnoite din partea Moscovei”, a adăugat el.

Ucraina sprijină Republica Moldova după amenințarea Moscovei de vineri care a condamnat stautul de candidat la UE al celor două state

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, condamnase vineri decizia Uniunii Europene de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidate la aderare.

„Asta confirmă că se continuă activ o acaparare geopolitică a spaţiului Comunităţii Statelor Independente (foste sovietice – n. red.) pentru a limita Rusia”, a declarat ea, potrivit Agerpres.

Zaharova a mai susţinut că Bruxellesul foloseşte „metode de şantaj politic şi economic” asupra ţărilor candidate, pentru a impune „sancţiuni nelegitime” împotriva Moscovei, iar obiectivul UE este „de a stabili cu regiunile din vecinătatea sa relaţii bazate pe principiul stăpân-sclav”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă