21.9 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Țările din Liga Arabă cer Statelor Unite să anuleze decizia privind Ierusalimul

În rezoluție, miniștrii arabi afirmă că SUA „s-au retras din rolul de mediator al procesului de pace” din Orientul Mijlociu și cer ca Washingtonul „să-și anuleze decizia asupra Ierusalimului”.

Miniștrii țărilor membre ale Ligii Arabe s-au reunit sâmbătă seara, la sediul din Cairo, pentru o reuniune extraordinară în vederea formulării unui răspuns la decizia americană, care a provocat un val de nemulțumire în lumea arabă.

Ei au îndemnat, de asemenea, comunitatea internațională să recunoască un stat palestinian „cu Ierusalimul de est drept capitală”, partea orientală a orașului anexat din 1967 de către Israel.

Inițiativa președintelui american Donald Trump este „denunțată și condamnată”, a declarat secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, în timpul reuniunii în cadrul căreia miniștri arabi au rostit lungi discursuri pline de patos.

În timpul unei reuniuni precedente a delegaților statelor membre ale Ligii Arabe, care a avut loc marți, înainte de decizia americană, organizația panarabă a atenționat deja Washingtonul, calificând recunoașterea Ierusalimului ca și capitală a Israelului drept „un asalt clar” împotriva națiunii arabe.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă