10.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

SUA trimit 3300 de militari, însoțiți de tancuri, tunuri și transportoare blindate, în estul Europei

Potrivit unei informații difuzate pe site-ul www.defensenews.com, SUA au notificat Germania despre începerea acestei operațiuni militare, întrucât militarii și tehnica de luptă vor sosi din America, la bordul navelor, până în Europa Occidentală, urmând apoi să traverseze teritoriul Germaniei.

3300 de militari americani, însoțiți de 2500 de piese de armament, au sosit în ultimele zile în portul Anvers din Belgia, urmând a fi transferați în orașul Mannheim din Germania și de acolo în șapte țări din estul Europei: Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Ungaria și Bulgaria.

Deplasarea pe continentul european se va face pe șosea și pe calea ferată. O parte a efectivelor militare va fi transferată de la Anvers până la Mannheim pe căi navigabile interioare – acest procedeu fiind o parte a scenariului conceput de US Army.

Întreaga operațiune este concepută ca un exercițiu menit să testeze capacitatea logistică a SUA și a aliaților europeni, în eventualitatea unui război.

Armamentul adus în cele șapte țări est-europene menționate include 87 de tancuri Abrams, 18 tunuri Paladin, 140 de transportoare blindate Bradley și alte 395 de vehicule.

Informațiile difuzate de partea americană nu indică, separat, câți militari și ce tipuri de arme vor fi repartizate în fiecare țară. Trimiterea în estul Europei, prin rotație, de trupe americane reprezintă o măsură de descurajare la adresa Rusiei, după ce regimul Putin a atacat Ucraina și a ocupat peninsula Crimeea, în anul 2014.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă