3.4 C
București
joi, 2 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalStoltenberg descrie relația NATO cu Rusia ca fiind "în punctul cel mai...

Stoltenberg descrie relația NATO cu Rusia ca fiind „în punctul cel mai de jos”

Stoltenberg descrie relația NATO cu Rusia ca fiind „în punctul cel mai de jos”, relatează agențiile de presă occidentale.

Secretarul general al NATO a făcut această evaluare într-o conferinţă prezentată la Universitatea Georgetown din Washington.

„Trebuie să conştientizăm că relaţia dintre familia transatlantică şi Rusia este în punctul cel mai de jos de la sfârşitul Războiului Rece”, a afirmat Stoltenberg.

Declarația intervine în momentul în care SUA încearcă să-și protejeze mai ferm aliații din Europa. Pericolul este generat de Rusia, care ar putea încerca o nouă agresiune în estul Europei.

Stoltenberg descrie relația NATO cu Rusia

În acest context, Stoltenberg a fost întrebat despre șansele primirii în NATO a noi membri, cum ar fi Georgia sau Ucraina. Secretarul general al NATO a răspuns evaziv. El a spus doar că aderarea la NATO este o „decizie suverană” a fiecărei țări.

Rusia se opune vehement intrării în NATO a unor țări care au făcut parte din fosta URSS. Rusia susține că NATO s-a apropiat deja prea mult de frontierele ei, prin faptul că a integrat România și cele trei state baltice.

În contextul vizitei sale la Washington, Jens Stoltenberg a fost primit și de președintele Joe Biden.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite
00:03:13

António Guterres, Secretar General, Organizația Națiunilor Unite: „Poporul Africii nu poate fi acuzat pentru nivelul imoral de scăzut al vaccinărilor pe care le au...

Vorbind alături de președintele Comisiei Uniunii Africane (AUC), Moussa Faki Mahamat, secretarul general a spus: „Poporul Africii nu poate fi acuzat pentru nivelul imoral...
00:02:04

Oficial! SUA ar putea modifica momentul eliberării stocurilor de petrol dacă prețurile scad

Vorbind într-un interviu video pentru conferința Reuters Next, secretarul adjunct al Energiei din SUA, David Turk, a declarat miercuri că administrația Biden ar putea...

Cei care ne șterg numele

Eram obișnuiți anii trecuți să avem parte de fastul oficial și opulența culinară care marcau Ziua Națională. Acum pandemia a închis gura atât...
Ultima oră
Pe aceeași temă