17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalSeara sufletelor damnate

Seara sufletelor damnate

Clubul Silver Church din Capitală va găzdui duminică, 7 noiembrie, Doo­med Souls Evening. Trei for­maţii recunoscute pe scena doom death metal-u­lui internaţional îi vor face pe fani să dea din cap: Saturnus, October Tide (foto), Forgotten Tomb.

Saturnus: Formaţia din Danemarca a fost înfiinţată în 1991 de către basistul Brian Hansen, împreună cu Thomas A.G. Jensen, a cărui voce este una greu de confundat în întregul spectru al genului. Pe parcursul celor aproape 20 de ani de carieră, componenţa formaţiei s-a modificat de numeroase ori, solistul fiind singurul membru rămas din formula originală.

October Tide: originară din Suedia, trupa a fost înfiinţată de către aceiaşi membri care au pus bazele celebrei formaţii Katatonia. Albumul lor din 1995, „Rain Without End”, a fost clasat de către presă dar şi de către fani printre primele cinci cele mai de succes albume ale genului. După ce în 1999 apare „Grey Dawn”, formaţia se destramă din cauza activi­tăţii intense a membrilor cu Katatonia, dar după mai bine de 10 ani grupul este reînfiinţat şi anunţă un nou album, „A Thin Shell”.

Forgotten Tomb: înfiinţată în 1991 de către itali­anul Herr Morbid (Ferdinando Merchisio), formaţia abordează teme precum depresia, suicidul şi singurătatea. A lansat în aproape 10 ani de la înfiinţare cinci albume, dintre care unul este o compilaţie a celor mai bune piese înregistrate după conceptul „Live In Studio”.

Biletele costă 70 de lei şi pot fi achiziţionate din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Humanitas, Cărtureşti şi online pe eventim.ro.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă