12 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalReformarea pieței europene de electricitate, respinsă de nouă state

Reformarea pieței europene de electricitate, respinsă de nouă state

Reformarea pieței europene de electricitate propusă de UE a fost respinsă de nouă state. Acestea au cerut o reuniune a miniștrilor Energiei în care se va discuta explozia prețurilor. Grupul celor nouă state au transmis printr-un comunicat comun că „nu pot susţine nicio măsură care intră în conflict cu piaţa internă de gaze naturale şi electricitate”.

Reformarea pieței europene de electricitate, refuzată de mai multe state

„Având în vedere că majorările de preţuri au la bază factori globali, ar trebui să fim foarte atenţi înainte de a interveni în designul pieţelor interne de energie. Acesta nu va fi remediul pentru a contracara actuala creştere a preţurilor la energie, care are legătură cu pieţele de combustibili fosili”, se mai arată în comunicatul semnat de cele nouă state membre.

Astfel, Austria, Germania, Danemarca, Estonia, Finlanda, Irlanda, Luxemburg, Letonia şi Ţările de Jos au cerut mai multe măsuri pentru economisirea energiei. Dar şi o ţintă de 15% pentru interconectarea pieţei europene de electricitate până în 2030.

Prin urmare, marți va avea loc o reuniune a miniștrilor pentru a aborda creșterea prețurilor la energie. Majoritatea ţărilor utilizează deja reduceri de taxe, subvenţii şi alte măsuri naţionale pentru a proteja consumatorii. De asemenea, Spania și Franța au cerut Comisiei o regândire a regulilor care guvernează piaţa europeană de electricitate.

Prețurile la electricitate au explodat în acest an în toată Europa. Acestea au atins un nivel record și au rămas nemodificate. Statele UE nu au ajuns încă la un acord cu privire la un plan pe termen lung. Cu toate că UE a propus reformarea pieței europene de electricitate, aceasta nu a fost îmbrățișată de statele membre.

Cele mai citite

Rareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru în timpul guvernării PNL - PSD - UDMR. Chiar Rareș Bogdan a anunțat că va primi o asemenea funcție,...

Dezvoltarea roboților ucigași, se poate avea încredere în ei? Analiză despre noua cursă a înarmărilor

Armele inteligente artificiale transformă armatele din întreaga lume – ar trebui să ne îngrijorăm?  Roboții ucigași și dronele „kamikaze” sunt aici: armamentul inteligent artificial...

Eroii spionajului românesc. Doi generali SIE au fost avansați

Eroii spionajului românesc sunt de obicei necunoscuți pentru a nu le fi puse în pericol misiunile. Acesta este motivul pentru care militarilor din Serviciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă