29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPutin acuză de furt Europa pentru că a înghețat active de miliarde...

Putin acuză de furt Europa pentru că a înghețat active de miliarde ale oligarhilor ruși

Președintele rus Vladimir Putin a numit „furt” decizia europeană de a îngheța active de miliarde aparținând oligarhilor.

„Furtul de bunuri de către Occident nu va duce la nimic bun”, adaugă el. „Rusia devine mai puternică cu sancţiuni.
Niciun „jandarm al lumii” nu poate opri ţările care vor să urmeze o politică independentă”, susţine Putin, conform epicnews.ro.

Putin acuză de furt Europa legat de acele active de miliarde ale oligarhilor ruși, spunând că aceasta își face singură rău

„ Cei care încearcă să ne izoleze își fac doar rău singuri.
Într-o lume precum cea contemporană, o ţară precum Rusia nu poate fi lăsată deoparte, izolată, cei care încearcă să facă acest lucru îşi creează prejudicii în primul rând”, a spus preşedintele rus, vorbind prin videoconferinţă în şedinţa plenară a Forumului Economic Eurasiatic.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, avertizează că sancțiunile venite din partea Occidentului seamănă cu o declarație de război

Vladimir Putin a avertizat că sancțiunile occidentale împotriva Rusiei sunt asemănătoare cu o declarație de război, potrivit Sky News, la începutul lunii martie a.c.

În comentariile făcute la televiziunea de stat rusă, sâmbătă, Putin a declarat că Rusia dorește ca Ucraina să fie „demilitarizată” și a adăugat că țara ar trebui să aibă un statut neutru.

El a repetat o replică devenită familiară, potrivit căreia Rusia speră să scape Ucraina de nazism.

Occidentul a impus sancțiuni dure Moscovei de la începutul invaziei din Ucraina, la 24 februarie, cu scopul de a afecta economia rusă, conform Ziarul Financiar.

De la confiscarea superiahturilor la SWIFT și Putin însuși, sancțiunile împotriva Rusiei pentru invazia Ucrainei sunt ample. Dar vor funcționa?

Putin spune că sancțiunile vestului sunt ca o declarație de război după ce s-a blocat sistemul SWIFT bancar

Rusia a fost blocată din SWIFT, sistemul bancar internațional. Acest lucru dă o lovitură comerțului rusesc, deoarece face mai greu pentru orice companie rusă să facă afaceri la nivel internațional. Șeful comerțului internațional la Ashurst, Ross Denton explică mai multe:

„Dacă scoateți sistemul rusesc din SWIFT, se întoarce efectiv înapoi în epoca de piatră. . . .deoarece sistemul SWIFT este un fel ca rețelele neuronale pentru piețele financiare, deci vă permite să vă faceți plățile mai sigur, dar și mai rapid.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 202: stenogramele discuțiilor dintre Macron și Putin au apărut în mass-media. VIDEO

UPDATE, ora 08:58: Principala agenţie de securitate internă a Ucrainei a anunţat că a descoperit o reţea rusă de spionaj în care este implicat...
00:01:42

VIDEO: Proteste în Los Angeles în urma anulării dreptului la avort

În urma hotărârii Curții Supreme a SUA de vineri, care a eliminat dreptul la avort la nivel național, recunoscut în urmă cu aproape 50...

Numărul ucrainenilor care intră în România, din nou în creștere. Peste 12.900, ieri

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează că ieri, prin punctele de frontieră, au intrat în România 108.013 persoane, dintre care 12.908 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă