11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Prințesa japoneză Mako renunță la statutul regal și o avere de peste un milion de dolari pentru a logodnicul ei

Nepoata de 29 de ani a fostului împărat Akihito, Mako, a decis să renunțe la statutul său regal, dar și la compensațiile de peste un milion de dolari pentru a se căsători cu bărbatul iubit. Kei Komuro este fostul său coleg de facultate și și-au anunțat logodna în 2017, însă nunta a fost amânată.

Potrivit regulilor japoneze, vechi de sute de ani, mariajul dintre un membru al familiei regale și un om de rând presupune renunțarea la statutul regal, precum și tuturor beneficiilor. Cu toate acestea, aceștia primesc o compensație de peste un milion de dolari pe care Mako a decis să nu o accepte. Motivul pentru care a spus „nu” celor 150 de milioane de yeni, adică 1,35 milioane de dolari a fost legat de controversele stârnite de viitorul ei soț. Astfel guvernul îi va aproba decizia.

Potrivit presei japoneze, data nunții celor doi va fi anunțată, cel mai probabil, în luna octombrie a acestui an. Totodată, mass-media a publicat o poză cu logodnicul prințesei, îmbrăcat într-o ținută lejeră, cu părul lung și prins în coadă de cal. Se pare că aspectul tânărului i-a indignat pe japonezi, care i-au criticat apariția pe străzile New York-ului. Cei doi ar urma să se mută definitiv în Statele Unite după nuntă.

Ultima oră
Pe aceeași temă