10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Președintele Trump a încercat să obțină renumărarea voturilor în Georgia, acuzând o fraudă

Președintele în funcție, Donald Trump, a încercat să obțină renumărarea voturilor în statul Georgia, acuzând că, în acest stat, rivalul său, Joe Biden, ar fi câștigat printr-o fraudă electorală.

Potrivit presei din SUA, Donald Trump i-ar fi telefonat lui Brad Raffensperger, responsabil cu alegerile în statul Georgia, și ar fi avut cu acesta o convorbire de circa o oră.

Presa din SUA a difuzat pasaje din această convorbire telefonică, despre care se spune că ar fi fost înregistrată fără știrea lui Trump. În aceste pasaje, Trump insistă că el a câștigat alegerile din Georgia, nu Joe Biden, și îi spune lui Brad Raffensperger că „este în regulă” dacă recalculează numărul de voturi.

„Tot ce vreau este să găsim 11.780 de buletine”, spune Donald Trump. Acestea sunt cele care ar fi răsturnat situația din Georgia în favoarea lui Trump, întrucât, potrivit datelor oficiale, Joe Biden a câștigat alegerile din acest stat, de la data de 3 noiembrie 2020, cu o diferență de circa 12.000 de voturi. 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă