5.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalPremierul Ungariei a respins planurile UE pentru combaterea schimbărilor climatice

Premierul Ungariei a respins planurile UE pentru combaterea schimbărilor climatice

Viktor Orban a respins planurile Uniunii Europene pentru combaterea schimbărilor climatice. Premierul Ungariei a susținut joi că aceasta este doar „o fantezie utopică”, iar măsurile ecologiste nu fac decât să crescă prețul energiei.

Majorarea preţurilor, noile reglementări, urcarea preţurilor până la cer, distrugerea clasei mijlocii, a declarat Viktor Orban la sosirea sa la summitul liderilor UE de la Bruxelles, făcând referire la măsurile propuse de UE cu privire la combaterea schimbărilor climatice.

Pe de altă parte, analiștii din Comisia Europeană au menționat că principalul factor care a determinat creşterea preţurilor la electricitate în Europa l-a reprezentat creşterea preţului gazelor. Astfel, Bruxelles-ul a sugerat un pachet de noi politici în domeniul combaterii schimbărilor climatice. Acum, țările UE trebuie să le negocieze și să le aprobe.

Premierul Ungariei s-a mai arătat împotriva politicilor climatice ale UE și în trecut. În luna iulie, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas a declarat că pachetul cu propuneri al blocului este  „inacceptabil în forma sa actuală”.

„Acest plan va face ca mai degrabă populaţia şi nu poluatorii să suporte costurile combaterii schimbărilor climatice, plus că va ‘distruge rezultatele politicii guvernului de la Budapesta de diminuare a preţului pentru utilităţi plătit de persoanele fizice”, a explicat Gulyas.

Cele mai citite

Germania anunță carantină pentru nevaccinați

Germania anunță carantină pentru nevaccinați, în timp ce liderii politici ai țării continuă să susțină imunizarea obligatorie pentru a opri răspândirea Covid-19, transmite CNN. Potrivit...

Legea privind certificatul verde ar putea fi adoptată până la finele anului – VIDEO

Legea privind certificatul verde ar putea fi adoptată până la finele anului, a declarat premierul Nicolae Ciucă, la sfârșitul întrevederii cu reprezentanții cultelor. Potrivit...

UE deblochează 325 de milioane de euro pentru refugiaţii aflaţi în Turcia

UE a deblocat 325 de milioane de euro pentru extinderea unui program de ajutor destinat refugiaţilor în Turcia, din totalul celor 3 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă