11.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Femeile din țările mai dezvoltate au mai puține dezavantaje în fața bărbaților, față de cele din sud-estul Europei

Comisia Europeană a publicat, miercuri, 13 octombre, primul raport privind egalitatea de gen la nivel regional din UE. Oficialii au insistat pe realizările femeilor, dar și pe problemele cu care acestea se confruntă în funcție de zona în care locuiesc. Raportul oferă o imagine exactă a regiunilor din Europa în care femeile au cele mai multe realizări ,precum și a celor în care acestea se confruntă cu cele mai mari obstacole și dezavantaje.

Raport privind egalitatea de gen în Europa. Concluzii

Comisarul pentru coeziune și reformă, Elisa Ferreira, a declarat: Sunt încântată să vă prezint această activitate inovatoare de cartografiere a „plafonului de sticlă” cu care se confruntă femeile la nivel regional în Europa. Raportul demonstrează că mai sunt multe de făcut pentru a ajuta femeile să beneficieze de aceleași oportunități ca bărbații. Comisia va continua să depună eforturi susținute în direcția unei Europe caracterizate de egalitatea de gen”.

Documentul se bazează pe doi indici special elaborați: „indicele realizărilor în rândul femeilor” și „indicele dezavantajelor cu care se confruntă femeile”. Aceștia indică atât regiunile în care femeile au realizări mai multe, cât și zonele în care femeile sunt dezavantajate în comparație cu bărbații.

CONSULTĂ RAPORTUL AICI

Femeile din regiunile dezvoltate, mai multe realizări și avantaje

Documentul Comisiei Europene arată că, în medie, femeile din regiunile mai dezvoltate pot avea mai multe realizări și sunt mai puțin dezavantajate, în timp ce majoritatea femeilor din regiunile mai puțin dezvoltate se confruntă cu mari provocări. La nivel național, femeile din regiunile-capitală tind să aibă mai multe realizări și să fie mai puțin dezavantajate.

În general, regiunile cu un indice mai scăzut de performanță în rândul femeilor au un produs intern brut pe cap de locuitor mai scăzut, în timp ce regiunile cu un nivel mai ridicat de realizări în rândul femeilor se bucură de un nivel mai ridicat de dezvoltare umană. În cele din urmă, calitatea guvernării este mai ridicată în regiunile în care femeile au realizări mai multe.

Rezultatele raportului UE privind egalitatea de gen sunt, de asemenea, disponibile și pe această PAGINĂ DE DATE INTERACTIVĂ.

Ultima oră
Pe aceeași temă