19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalTel Aviv clocotește. Noi manifestații împotriva corupției

Tel Aviv clocotește. Noi manifestații împotriva corupției

Este cea de-a patra sâmbătă la rând când are loc o astfel de demonstraţie, intitulată “Marşul Ruşinii”.

Manifestanţii aveau pancarte ce chemau la demisia premierului Benjamin Netanyahu şi a altor membri “corupţi” ai guvernului.

O altă manifestaţie, ce a reunit câteva sute de persoane, a avut loc la Ierusalim, la iniţiativa fostului ministru al Apărării, Moshe Yaalon, văzut astăzi ca un adversar al lui Netanyahu.

“Aceasta este un pericol mai mare decât ameninţarea iraniană, Hezbollah, Hamas”, a spus Yaalon, cu referire la corupţie, “o boală”.

Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a primit ilegal cadouri de la personalităţi foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer şi un producător de la Hollywood, Arnon Milchan.

Valoarea totală a acestor cadouri a fost cifrată de mass-media la zeci de mii de dolari. Milchan, vechi prieten al premierului, a fost la rândul său interogat în septembrie.

Cea de-a doua anchetă încearcă să stabilească dacă Netanyahu ar fi încercat să încheie un acord secret cu proprietarul ziarului Yediot Aharonot pentru o acoperire mediatică favorabilă din partea cotidianului israelian.

Netanyahu a negat mereu orice neregulă şi s-a declarat victima unei campanii pentru a-l înlătura de la putere.

Potrivit ministrului justiţiei, Ayelet Shaked, Benjamin Netanyahu nu ia în calcul demisia în cazul în care va fi inculpat.

Cele mai citite

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Cum funcționează RNG-ul la sloturi online? Cum sunt stabilite câștigurile?

Rezultatele de la sloturi online sunt stabilite pe baza unui generator de numere aleatorii (RNG). Un RNG reprezintă un algoritm care generează în mod...
Ultima oră
Pe aceeași temă