11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Olaf Scholz vrea o coaliție cu Verzii și liberalii

Social-democratul Olaf Scholz a afirmat că dorește formarea unei coaliții guvernamentale cu Verzii și Partidul Liber-Democrat (FDP). Social-democrații germani au obținut majoritatea voturilor în alegerile naționale de duminică.

Olaf Scholz a fost întâmpinat cu aplauze la sediul SDP, după ce partidul său a obținut cel mai mare scor în alegerile parlamentare. Electoratul german le-a transmis conservatorilor că este timpul ca ei să treacă în opoziţie, după ce s-au aflat la putere timp de 16 ani, notează Agerpres. 

Electoratul s-a exprimat foarte clar. Ei au spus cine trebuie să formeze viitorul guvern. Alegătorii au consolidat trei partide, social-democraţii, Verzii şi FDP, iar de aceea acesta este un mandat clar pe care cetăţenii acestei ţări l-au dat. Aceste trei formațiuni ar trebui să formeze următorul guvern, a afirmat liderul social-democrat german.

Scholz a susținut că SPD, Verzii şi Partidul Liberal-Democrat (FDP) au suficiente convergenţe pentru a forma împreună un nou guvern.

Pe de altă parte, Partidul conservator Uniunea Creştin Democrată (CDU) a ajuns la cel mai scăzut nivel la alegerile legislative și are nevoie de înnoire, potrivit președintelui său Armin Laschet. Partidul Angelei Merkel s-a situat pe locul al doilea. Cu toate acestea, este pregătit să  înceapă negocieri cu liberalii din FDP şi cu Verzii în încercare de a forma viitorul guvern.

Ultima oră
Pe aceeași temă