26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalNumărul cazurilor de gripă în Italia s-a dublat față de 2020

Numărul cazurilor de gripă în Italia s-a dublat față de 2020

Italia a intrat în sezonul de gripă, care afectează cel mai mult copiii sub vârsta de 5 ani. Numărul cazurilor s-a dublat față de 2020. Autoritățile recomand vaccinarea împotriva gripei pentru persoanele de peste 60 ani, femei însărcinate și persoane bolnave.

În prima săptămână din luna noiembrie au fost raportate 207.000 cazuri de gripă. Este o creștere vizibilă spre deosebire de săptămânile anterioare, când erau înregistrate 198.500, respectiv 167.900 de cazuri. Cei mai afectați sunt copiii sub 5 ani, incidența fiind de 15,8 cazuri la 1.000 de persoane.

Copiii sub 5 ani, cei mai afectați de gripă în Italia

Institutul Naţional de Sănătate din Italia a raportat că la categoria de vârstă 5-14 ani incidenţa a fost de 3,79 cazuri la 1.000 de persoane. De asemenea, în intervalul de vârstă 15-64 de ani incidența a fost de 3,02. În același timp, vârstnicii sunt cei mai puțin afectați de gripă.

Ministerul Sănătăţii din Italia a recomandat vaccinarea împotriva gripei pentru persoanele de peste 60 ani, dar și a femeilor însărcinate și a persoanelor bolnave. De asemenea, autoritățile au recomandat și vaccinarea personalului medical, cadre didactice, pompieri sau echipaje de poliție. Vaccinul antigripal este recomandat și copiilor cu vârsta între 6 luni și 6 ani.

Andrei Baciu, Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că și România a înregistrat primele cazuri de gripă din acest sezon. Un bărbat de 30 de ani din București a fost depistat, având simptome specifice. De asemenea, acesta a precizat că este posibilă infectarea simultană cu Covid-19 și cu virusul gripal.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Relaxare si confort – alege consumabile hoteliere potrivite pentru bunăstarea turiștilor!

Turismul în România este unul dintre domeniile cu potențial de creștere enorm. Cu toate că de la an la an, domeniul se dezvoltă, nu...
00:00:55

Președintele Xi Jinping sosește în Hong Kong pentru aniversarea predării coloniei de Marea Britanie Chinei

Președintele chinez Xi Jinping a sosit la Hong Kong joi (30 iunie) pentru evenimente ce țin de aniversarea a 25 de ani de când...

Biden a confundat Suedia cu Elveţia la summitul NATO

Preşedintele american Joe Biden a vorbit joi în faţa presei despre invitaţia de aderare la NATO adresată Finlandei şi Suediei, dar când a menţionat-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă