24.6 C
București
marți, 28 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalNigeria a distrus un milion de vaccinuri donate

Nigeria a distrus un milion de vaccinuri donate

Nigeria a distrus miercuri peste un milion de doze de vaccinuri AstraZeneca donate. Autoritățile susțin că erau aproape expirate și au asigurat publicul că le-au scos din circulație.

Descărcate din spatele unui camion într-o groapă de gunoi din Abuja, peste un milion de vaccinuri AstraZeneca donate au fost eliminate. Distrugerea a survenit la mai bine de o săptămână după ce autoritățile sanitare au declarat că unele doze de COVID-19 donate au avut o perioadă de valabilitate care a lăsat doar săptămâni pentru a administra vaccinurile.

Autoritățile din Nigeria au eliminat un milion de vaccinuri donate

Directorul executiv al Agenției Naționale de Dezvoltare a Asistenței Medicale Primare, Faisal Shuaib, i-a liniștit pe cei precauți cu privire la valabilitatea dozelor.

Ne-am îndeplinit promisiunea față de toți nigerienii de a fi transparenți în livrarea vaccinurilor. Aceste vaccinuri nu au expirat înainte de a lua decizia de a le retrage. Astăzi este o oportunitate pentru nigerieni de a avea mai multă încredere în programul nostru de vaccinare.”, a declarat Faisal Shuaib.

Ministrul Sănătății din Nigeria a declarat că țara nu va mai accepta vaccinuri cu termen scurt de valabilitate, invocând o decizie a comitetului prezidențial. Experții în sănătate spun că Nigeria trebuie să-și tripleze volumul de vaccinare de la puțin peste 100.000 de doze pe zi pentru a-și atinge obiectivul de a inocula mai mult de jumătate din populație până la sfârșitul anului viitor.

Nigeria a înregistrat recent o creștere a ofertei de vaccinuri, care a evidențiat alte probleme legate de distribuție și ezitarea cetățenilor de a se implica.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Primarul liberal al Lugojului a pornit războiul contra instituțiilor culturale

Fostul consilier al lui Iosif Constantin-Drăgan, Claudiu Buciu, ajuns primar în 2020, pe listele PNL, riscă să fie suspendat sau chiar exclus din partid,...

Rusia amenință din nou NATO cu al treilea război mondial

Orice intruziune în peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război la adresa Rusiei, care ar...

Parlamentul votează ridicarea imunității lui Adrian Chesnoiu la cererea DNA

Camera Deputaţilor dezbate şi votează, astăzi, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. Ieri, Comisia juridică a...
Ultima oră
Pe aceeași temă