3.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalNigeria a distrus un milion de vaccinuri donate

Nigeria a distrus un milion de vaccinuri donate

Nigeria a distrus miercuri peste un milion de doze de vaccinuri AstraZeneca donate. Autoritățile susțin că erau aproape expirate și au asigurat publicul că le-au scos din circulație.

Descărcate din spatele unui camion într-o groapă de gunoi din Abuja, peste un milion de vaccinuri AstraZeneca donate au fost eliminate. Distrugerea a survenit la mai bine de o săptămână după ce autoritățile sanitare au declarat că unele doze de COVID-19 donate au avut o perioadă de valabilitate care a lăsat doar săptămâni pentru a administra vaccinurile.

Autoritățile din Nigeria au eliminat un milion de vaccinuri donate

Directorul executiv al Agenției Naționale de Dezvoltare a Asistenței Medicale Primare, Faisal Shuaib, i-a liniștit pe cei precauți cu privire la valabilitatea dozelor.

Ne-am îndeplinit promisiunea față de toți nigerienii de a fi transparenți în livrarea vaccinurilor. Aceste vaccinuri nu au expirat înainte de a lua decizia de a le retrage. Astăzi este o oportunitate pentru nigerieni de a avea mai multă încredere în programul nostru de vaccinare.”, a declarat Faisal Shuaib.

Ministrul Sănătății din Nigeria a declarat că țara nu va mai accepta vaccinuri cu termen scurt de valabilitate, invocând o decizie a comitetului prezidențial. Experții în sănătate spun că Nigeria trebuie să-și tripleze volumul de vaccinare de la puțin peste 100.000 de doze pe zi pentru a-și atinge obiectivul de a inocula mai mult de jumătate din populație până la sfârșitul anului viitor.

Nigeria a înregistrat recent o creștere a ofertei de vaccinuri, care a evidențiat alte probleme legate de distribuție și ezitarea cetățenilor de a se implica.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

18 echipe, salvarea lui Dinamo, dar și a fotbalului românesc

Discuțiile despre o nouă creștere a numărului de echipe din Liga I le-a dat motiv rivalilor lui Dinamo să invoce o “dedicație”. Să nu trecem...
Ultima oră
Pe aceeași temă