23.3 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalMihail Saakaşvili, arestat la întoarcerea în Georgia

Mihail Saakaşvili, arestat la întoarcerea în Georgia

Fostul preşedinte georgian şi lider al opoziţiei Mihail Saakaşvili a fost arestat la întoarcerea sa în ţară după opt ani de exil şi în plină criză politică, a anunţat vineri premierul Irakli Garibaşvili, relatează AFP şi Reuters.

”Al treilea preşedinte al Georgiei Mihail Saakaşvili a fost arestat şi trimis la închisoare” a declarat Garibaşvili într-o conferinţă de presă. Saakaşvili este cercetat pentru ”abuz de putere” într-un caz pe care el îl consideră politic.

Preşedinte al Georgiei din 2004 până în 2013, Mihail Saakaşvili a anunţat că se va întoarce în ţara sa la sfârşitul acestei săptămâni, cu ocazia organizării, sâmbătă, a unor alegeri locale considerate un test pentru partidul aflat la putere.

Georgia este cufundată într-o criză politică încă de anul trecut, când partidele de opoziţie au denunţat fraude masive în timpul alegerilor legislative câştigate la limită de partidul puterii.
Personaj controversat, Mihail Saakaşvili este pentru susţinătorii săi eroul „Revoluţiei Rozelor” din 2003, care a înlăturat de la putere elitele post-comuniste. Însă el este de asemenea omul înfrângerii din războiul din 2008 împotriva Rusiei, iar detractorii săi denunţă atitudinea lui autoritaristă.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională, afișate astăzi

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, după soluționarea contestaţiilor, vor fi afişate astăzi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei (ME).Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara...

Vine recesiunea și în Zona Euro?

Opinia publică și analiștii economici se întreabă, tot mai frecvent, dacă vine recesiunea și în Zona Euro. Câteva estimări pe acest subiect ne-a transmis...

Ordonanța de Guvern reduce prețul carburanților cu 50 de bani, dar reducerea e facultativă

Executivul a aprobat, în ședința de joi, 30 iunie, Ordonanța de Urgență care ar reduce prețul carburanților cu 50 de bani pe litru. Teoretic, această...
Ultima oră
Pe aceeași temă