16 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Masca de protecție, obligatorie și în spații deschise într-o regiune din Spania

Cetățenii din regiunea Catalonia vor fi obligați să poarte mască de protecție a nasului și gurii nu doar în spațiile închise ci și atunci când ies pe stradă, este măsura anunțată de executivul catalan.

Măsura va fi aplicată de miercuri de autorităţile regionale de apărare civilă, a spus Meritxell Budo, purtător de cuvânt al instituției, citat de AFP. Purtarea măștii va fi obligatorie în spațiile deschise doar atunci când între persoane nu poate fi menținută o distanță de cel puțin 1,5 metri.

Oficialii încearcă astfel să limiteze răspândirea noului coronavirus, măsură complementară luată după ce au decis ca regiunea catalană Segria să revină la măsurile de izolare pentru o perioadă de două săptămâni. În acest interval oamenii vor putea ieși doar prin punctele de control al Poliției și doar pentru a merge la serviciu.

70.000 persoane sunt în carantină și în regiunea Galicia, în La Marina, și nu au voie să plece din zonă, fiind interzise adunările cu mai mult de 10 persoane. Spania este una dintre țările cele mai afectate de îmbolnăvirile cu Covid-19, având al nouălea bilanț la nivel mondial: 252.130 cazuri și 28.392 decese.

Ultima oră
Pe aceeași temă