22.6 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Malta renunță la închiderea frontierelor pentru turiștii nevaccinați

După ce Malta a anunțat pe data de 9 iulie că va închide granițele pentru turiștii nevaccinați, oficialii europeni și-au exprimat indignarea față de decizia luată de autorități. Astfel, în urma presiunilor făcute de Comisia Europeană, guvernul a decis să renunțe la această măsură.

Cu toate acestea, autoritățile malteze au specificat că persoanele nevaccinate care intră în țară vor sta o anumită perioadă în carantină. 

„Persoanele care ajung în Malta fără a fi în posesia unui certificat de vaccinare vor fi obligate să treacă printr-o perioadă de carantină”, a indicat marţi seară guvernul maltez.

Malta a devenit vineri primul stat din lume care a decis să își închidă frontierele pentru persoanele nevaccinate împotriva coronavirusului, cu speranța să reducă semnificativ creșterea numărului de cazuri de infecție cu Covid-19.

Măsurile adoptate de Malta au fost criticate și de oficialii francezi. Luni, într-o intervenţie la radioul public France Inter, Didier Reynders a menționat clar că pașaportul sanitar adoptat de UE este valabil pentru toate statele membre. Ba mai mult, secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clément Beaune, a precizat că decizia Maltei de a nu mai accepta  testele PCR a fost considerată „contrară regulilor europene” .

Malta, o mică insulă mediteraneană cu 500.000 de locuitori, se poate mândri cu cea mai mare rată de vaccinare anti-Covid-19 din Uniunea Europeană,  79% din populaţia adultă primind deja două doze şi 84% cel puţin cu una. Deși la data de 27 iunie, Malta nu înregistra niciun caz nou de infecție cu Covid-19, vineri au fost raportat 96, 90% din ele fiind persoane nevaccinate.

Ultima oră
Pe aceeași temă