11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInternaționalMalta renunță la închiderea frontierelor pentru turiștii nevaccinați

Malta renunță la închiderea frontierelor pentru turiștii nevaccinați

După ce Malta a anunțat pe data de 9 iulie că va închide granițele pentru turiștii nevaccinați, oficialii europeni și-au exprimat indignarea față de decizia luată de autorități. Astfel, în urma presiunilor făcute de Comisia Europeană, guvernul a decis să renunțe la această măsură.

Cu toate acestea, autoritățile malteze au specificat că persoanele nevaccinate care intră în țară vor sta o anumită perioadă în carantină. 

„Persoanele care ajung în Malta fără a fi în posesia unui certificat de vaccinare vor fi obligate să treacă printr-o perioadă de carantină”, a indicat marţi seară guvernul maltez.

Malta a devenit vineri primul stat din lume care a decis să își închidă frontierele pentru persoanele nevaccinate împotriva coronavirusului, cu speranța să reducă semnificativ creșterea numărului de cazuri de infecție cu Covid-19.

Măsurile adoptate de Malta au fost criticate și de oficialii francezi. Luni, într-o intervenţie la radioul public France Inter, Didier Reynders a menționat clar că pașaportul sanitar adoptat de UE este valabil pentru toate statele membre. Ba mai mult, secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clément Beaune, a precizat că decizia Maltei de a nu mai accepta  testele PCR a fost considerată „contrară regulilor europene” .

Malta, o mică insulă mediteraneană cu 500.000 de locuitori, se poate mândri cu cea mai mare rată de vaccinare anti-Covid-19 din Uniunea Europeană,  79% din populaţia adultă primind deja două doze şi 84% cel puţin cu una. Deși la data de 27 iunie, Malta nu înregistra niciun caz nou de infecție cu Covid-19, vineri au fost raportat 96, 90% din ele fiind persoane nevaccinate.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă